Trym-prisen til Bringedal

Årets Trym-pris gikk til mangeårig leder i Pressefotografens Klubb, Terje Bringedal.

Publisert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Hederen kom helt overraskende på Bringedal, som hadde vurdert å reise hjem før landsmøtefesten. Han angret ikke på at han ble.

– Jeg har delt ut pris mange ganger, til Snill Gutt og Snill Pike. Men det var kjekt å få pris også, sa en glad Bringedal.

Trym-prisen går til en person eller flere personer som har jobbet spesielt for kollegers ve og vel gjennom organisasjonsarbeid. Juryen er arbeidsutvalget i NJ, og prisen deles ut av prisens far, Trygve Moe – alias Trym. I tillegg til æren får mottakeren 20.000 kroner.

I juryens begrunnelse heter det at prisvinneren «har gjennom sitt virke som fotograf utmerket seg, men mest kjent og respektert er han for å ha stått på barrikadene for fotografiet som historieformidler. Han har i 12 år vært drivkraften i Pressefotografenes Klubb, som han styrer fra kjøkkenbordet hjemme. Bringedal er initiativtaker til det årlige fotoarrangementet DOK, som er et samarbeid mellom PK og NJ, og som er blitt internasjonalt anerkjent og lokker verdens beste fotografer til å dele sine ferdigheter med kolleger. Hans store styrke er evnen til å få gjennomført de faglig ambisiøse prosjektene han planlegger.»

Powered by Labrador CMS