Georg Mathisen. Foto: Terje I. Olsson
Georg Mathisen. Foto: Terje I. Olsson

Nyhetsredaktør gikk på dagen

Under ett år etter at han tiltrådte.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I november i fjor skrev Journalisten at Georg Mathisen var ansatt som nyhetsredaktør i Nationen. Da kom Mathisen fra Handelsbladet FK, hvor han hadde vært siden 1999.

Så lenge rakk han ikke bli i Nationen. Han forlot skuta med umiddelbar virkning sist fredag, bare sju måneder etter at han tiltrådte i stillingen.

– At jeg slutter er vanlig oppsigelse, det er ingen dramatikk i det. Jeg ser det er overraskende at folk går på dagen. Men vi er alle enige i at det ikke er grunn til å sitte på oppsigelse i en slik jobb. Velsand og jeg mente det var en god løsning, sier Mathisen.

Turbulent

Nationens sjefredaktør Mari Velsand bekrefter i en epost at Mathisen har forlatt avisen.

– Vi går nå i gang med å rekruttere ny nyhetsredaktør, og stillingen kommer til å bli utlyst med det første, skriver redaktøren i en epost.

Nationen har siden i vår vært gjennom en turbulent tid, etter at ledelsen gjorde det klart at de ville si opp lokalavtalen fra september. Frontene mellom ledelsen og de ansatte har vært steile, og inntil en løsning kom på plass i begynnelsen av september, var også Norsk Journalistlag sterkt kritiske til måten lønnsforhandlingene ble løst på.

Mathisen forteller at dette ikke har spilt inn på at han slutter, og at det er for å regne en helt vanlig oppsigelse fra en helt vanlig medarbeider.

Ålreit

– Fordelen med at jeg går på dagen, er at jeg har tid til å tenke meg om. Jeg har noen ting på hånden, men nå har jeg muligheten til å bruke tid til å tenke gjennom disse. Eventuelt finne noe annet.

– Vi var enige om at det ikke er gunstig for noen av partene å bli sittende ”på oppsigelse” i en så sentral funksjon som det en nyhetsredaktør har, sier Velsand.

Mathisen forteller at han synes det har vært interessant å arbeide i Nationen med en redaksjon han opplever som dyktig.

– Vi har lagt om avisen i en retning som jeg er overbevist om at er riktig. Jeg har hatt det ålreit.

Powered by Labrador CMS