Mediefolk:

Robin Mortensen (40) har bred journalistisk bakgrunn fra Finnmark Dagblad, Altaposten og NRK. Foto: Eskil Wie Furunes/NRK
Robin Mortensen (40) har bred journalistisk bakgrunn fra Finnmark Dagblad, Altaposten og NRK. Foto: Eskil Wie Furunes/NRK

Robin Mortensen er ansatt som ny distriktsredaktør i NRK Finnmark

Har vært konstituert siden i sommer.

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Jeg er svært fornøyd med å få en flink, stødig og handlekraftig leder som Robin til å lede NRK Finnmark, og gleder meg til å ha han fast med i regionledergruppa for Nord-Norge i arbeidet fremover, sier regionredaktør Tone Kunst i en pressemelding.

Robin Mortensen (40) har bred journalistisk bakgrunn fra Finnmark Dagblad, Altaposten og NRK. Han har siden juli vært konstituert som distriktsredaktør i NRK Finnmark, og var det siste året før dette redaksjonssjef samme sted.

Han begynte i NRK Finnmark i 2013, og har vært programleder i radio, reporter i radio og TV og vaktsjef i nyhetsredaksjonen før han ble redaksjonssjef. Mortensen har også vært sentral i arbeidet med på å bygge opp NRKs tilbud på nett og sosiale medier i Finnmark.

I tillegg til redaksjonell erfaring har Robin Mortensen i mange år hatt tillitsverv i Norsk Journalistlag og NRKs Journalistlag.

Mortensen var eneste søker til stillingen som ble stående tom etter at Morten Ruud gikk bort i sommer.

– Selv om jeg var eneste søker er jeg selvfølgelig glad for å få jobben. Slikt er ikke gitt på forhånd. Morten Ruuds bortgang i sommer førte redaksjonen i sorg og sjokk, men som en del av ledelsen i NRK Finnmark ble det naturlig for meg å si ja til å ta over ansvaret som konstituert redaktør.

NRK Finnmark har ansvar for nyhetsdekning av Finnmark på alle plattformer, og er en del av NRKs region nord som består av tre distriktskontorer og en riksavdeling.

Powered by Labrador CMS