Kim Jansson jobber som feature- og gravejournalist i NRK.

NRK-journalisten ble vitne til knivdrama fra balkongen

Kim Jansson mener hvilken som helst journalist ville reagert slik han gjorde.

Publisert Sist oppdatert

NRK-journalist Kim Jansson ble øyevitne da en mann med kniv på Ila i Oslo skal ha knivstukket en ansatt på en institusjon hvor mannen er bruker, og senere oppført seg truende ute på gata søndag kveld.

Politiet måtte avfyre varselskudd for å få kontroll på mannen.

– Jeg satt i stua mi da jeg hørte at noen ropte høyt utenfor leiligheten. Når man har bodd i Oslo en stund er det ikke så uvanlig å høre litt høylytt skriking, men dette hørtes litt mer dramatisk ut, sier Jansson til Journalisten.

Han gikk ut på balkongen sin og så ned på gata. En politibil sto parkert, og to bevæpnede politibetjenter løp oppover gata mot bråket. Så hørte Jansson et kraftig skudd, og kort kort tid etterpå kom politiet tilbake med den antatte gjerningsmannen som var anholdt.

– Journalistisk sett kan man si at jeg var på rett sted til rett tid. Dette skjedde rett under balkongen min og jeg fikk filmet pågripelsen. Det var en spesiell situasjon, men det var bare tilfeldig at jeg var der, sier han.

Jansson jobber til vanlig med feature og undersøkende journalistikk i NRK. Det er lenge siden han sist jobbet med breaking news, sier han. 

– Men det er klart at når en slik situasjon oppstår, er reaksjonen til en journalist at man har lyst til å dokumentere hendelsen. Det er et instinkt når man har vært journalist en stund, sier han og videre:

Fra balkongen sin dokumenterte Kim Jansson pågripelsen av mannen som søndag kveld skal ha knivstukket en person.

– Det opplevdes som en veldig dramatisk situasjon. Pistolskudd er ikke hverdagskost i nabolaget. 

Etter at politiet hadde pågrepet mannen, og Jansson hadde filmet og fotografert hendelsen, tok han på seg NRK-kortet og gikk ut. Han sendte ut materialet til NRK-nyhetene, møtte sin kollega Olav Døvik som var til stede for å rapportere live  og var i kontakt med redaksjonen og fortalte det han hadde sett. 

– Min rolle er veldig liten her. Det er andre journalister som har gjort mye mer. Jeg bor der jeg bor, og hvem som helst ville hatt samme reaksjon og filmet det de så, avslutter han.

Powered by Labrador CMS