NRK vurderer å flytte sammen med NTNU på Gløshaugen etter rundt 30 år på Tyholt. Avdelingen på Tyholt er NRKs største utenfor Marienlyst i Oslo. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

NRK kan flytte inn hos NTNU

Samarbeider allerede på en rekke områder.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

NRK Trøndelag vurderer å flytte sammen med NTNU på det nye universitetsområdet på Gløshaugen i Trondheim.

Før helgen inngikk de to institusjonene en intensjonsavtale om samlokalisering, skriver Adresseavisen.

– Dette er et veldig godt eksempel på hva campussamlingen i Trondheim fører til. NRK og andre eksterne samarbeidspartnere ønsker å flytte hit for å kunne samarbeide tett med våre forsknings- og utdanningsmiljø, sier Merete Kvidal, som leder campusutvikling ved NTNU.

Den regionale administrasjonssjefen i NRK, Jo Ragnar Tremoen, påpeker på sin side at det er snakk om en uforpliktende avtale.

– Vi utforsker en samlokalisering med NTNU enten på eller ved campus. For oss er det viktig med åpenhet og tilgjengelighet for folk. Derfor ønsker vi å ligge åpent mot byen, sier Tremoen.

NRK har cirka 250 ansatte i Trondheim og produserer på alle plattformer både regionalt og for hele landet. Det har skjedd en rivende utvikling i mediene siden kringkasteren flyttet inn på Tyholt for 30 år siden, i lokaler bygget for å lage radio og TV.

Tremoen sier NRK og NTNU allerede samarbeider på flere områder, både redaksjonelt og når det gjelder bruk og utvikling av ny teknologi.

Powered by Labrador CMS