– Som hele Norges nyhetsbyrå har vi et ekstra ansvar for å se og støtte det viktige arbeidet RSF gjør, sier Tina Mari Flem, sjefredaktør og administrerende direktør i NTB.
– Som hele Norges nyhetsbyrå har vi et ekstra ansvar for å se og støtte det viktige arbeidet RSF gjør, sier Tina Mari Flem, sjefredaktør og administrerende direktør i NTB.

Pressefrihet

NTB gir årets julegave til Reportere uten grenser

– Det er vanskelige forhold verden over, sier NTB-sjef Tina Marie Flem.

Publisert Sist oppdatert

«I et år der ytringsfriheten er satt ytterligere på prøve ønsker NTB å bidra til det motsatte og gir Reportere uten grenser støtte denne julen», skriver NTB i en pressemelding.

– Det er vanskelige forhold verden over. Ytringsfriheten og pressefriheten er under stadig press. Som hele Norges nyhetsbyrå er våre øyne og ører kontinuerlig rettet ut mot verden for å kunne videreformidle informasjon og gi innsikt om hva som skjer, sier Tina Mari Flem, sjefredaktør og administrerende direktør i NTB, i en pressemelding.

– Vi har derfor et ekstra ansvar for å se og støtte det viktige arbeidet Reportere uten grenser gjør, nemlig å overvåke situasjonen og jobbe for å forbedre den, legger hun til.

Reportere uten grenser (RSF) er glade for støtten.

– På vegne av hele teamet vil vi gjerne gi en stor takk til NTB for støtten til RSFs aktiviteter, sier utviklingssjef Juliette Simon i RSF om julegaven.

NTB skriver i pressemeldingen ikke noe om hvor mye RSF får i støtte.

Fakta om Reportere uten grenser (RSF)

  • RSF har siden 2002 årlig publisert World Press Freedom Index, som rangerer 180 land og regioner basert på journalisters frihet til å utøve yrket sitt. Blant faktorene som evalueres, er mediemangfold, uavhengighet, lovverk og sikkerhet for journalister.
  • RSF ble grunnlagt i 1985 og har hovedkontor i Paris.
  • RSF har 134 korrespondenter verden over.
CARTE_2022 ENPowered by Labrador CMS