NTBs nyhetsredaktør Hilde Schjerve (i midten) er ny juryleder for NTBs språkpris. IJ-leder Siri Skaalmo (til venstre) er nytt jurymedlem. Her sammen med Tina Mari Flem, sjefredaktør og administrerende direktør i NTB.

Ny juryleder for NTBs språkpris:
– Gleder oss til å hedre en språkhelt

Åpner for nominasjoner.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

NTBs nyhetsredaktør Hilde Schjerve går inn som ny juryleder for NTBs tradisjonsrike språkpris, og etterlyser nå nominasjoner.

– Vi leter etter en skribent med et presist og variert nyhetsspråk. En som opprettholder et gnistrende godt språk i formidlingen av nyheter. En språkhelt, intet mindre, sier Schjerve i en pressemelding.

Schjerve får med seg Siri Skaalmo som nytt jurymedlem.

– Det er lett å glemme at effektivt nyhetsspråk også kan gjøres til en nytelse å lese. Jeg gleder meg skikkelig til å bidra til å finne de beste formidlerne i nyhetsjournalistikken, sier Skaalmo, leder for Institutt for Journalistikk, som nettopp bidrar til å utvikle journalisters skriveferdigheter.

I juryen sitter også direktør i Språkrådet Åse Wetås, Fritt Ord-direktør Knut Olav Åmås og språkkonsulent i NTB Arkitekst Vidar Lynghammar.

Prisen skal deles ut til en redaksjonell medarbeider som markerer seg med et spesielt godt skriftlig nyhetsspråk. Tidligere prisvinnere er blant andre Eirin Eikefjord, Kjetil B. Alstadheim og Ingeborg Senneset.

Alle som har lyst, kan nominere nominere kandidater, med frist 31. januar.

Prisen deles ut under Nordiske mediedager i Bergen i mai.
Powered by Labrador CMS