VG fikk med seg to priser hjem fra Wan-Ifras European Media Awards. Foto: Privat

VG, NRK og Aftenposten tok med seg priser

I alt fire digitalpriser fra nyhetsmedierorganisasjonen Wan-Ifra.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ni år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Under prisutdelingen, som fant sted i London tirdag, fikk NRK prisen for “Best Data & Visualization” for serien om drap og psykisk sykdom. Det var i begynnelsen av fjoråret at NRK publiserte serien som dokumenterer hvor mange nordmenn som er drept av psykisk syke de siste ti årene.

Ifølge NRKs egne nettsider begrunner juryen tildelingen med elegant og original grafikk og omtaler arbeidet som fremragende innen kategorien datastøttet journalistikk.

– Det har blitt jobbet fram en fantastisk visualisering av et grundig journalistisk arbeid, hvor vi har lest 2-300 dommer og kategorisert og systematisert informasjon, sier redaksjonsleder for innenriks, Anders Børringbo til NRK.no.

Aftenposten fikk hederlig omtale i samme kategorien for sin serie om hemmelig mobilovervåkning.

Det er Wan-Ifra som deler ut prisene som har navnet European Digital Media Awards.

MinMote priset

VG tok med seg to priser hjem til Akersgata. Prisen for beste nye produkt gikk til MinMote.no. Juryen har særlig merket seg brukervennligheten ved at leserne kan shoppe direkte fra artiklene. Noe PFU ikke opplevde som like positivt da de felte løsningen for brudd på god presseskikk i mars.

Mediehuset ble også premiert for leserengasjement med VG-lista. Prisen kommer etter at VG utlyste en konkurranse mellom 75 norske byer om å få VG-lista til deres by. Gjennom bruk av sosiale medier kjempet byene til seg en plass på turneen.

– Jeg er ikke overrasket over at vi vinner for dette prosjektet, jeg har aldri opplevd lignende engasjement i sosiale medier rundt et VG-prosjekt. Norge sto rett og slett på hodet for å få VG-konseptet til sin by, sier VGs digitalredaktør Ola Stenberg til eget nettsted.

Han sier at prisene bekrefter at VG arbeider godt som team.

App

Aftenposten delte pris med tyske Axel Springer Verlag for beste app-publisering. Aftenposten for sin app Aftenposten+.

Jurylederen Mario García omtalte appen som en av de beste avisutgavene på tablet. Med en utmerket kombinasjon av langt og kort innhold. Gode bilder og et utseende som ser og føler som Aftenpostens sjel.

- Veldig morsomt å vinne pris for et medium som er i kraftig vekst. Mobiltilbudet til Aftenposten er blitt tatt godt i mot av leserne, og nå altså også av fagjuryene. Det er gjevt, og jeg er stolt av Aftenpostens evne og vilje til å utvikle slike produkter. Vi har tro på A+, og gleder oss til å utvikle produktet videre i samarbeid med våre lesere, sier nyhetsredaktør Håkon Borud til Journalisten.

Powered by Labrador CMS