Opptatt av pressehistorien

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Norsk Pressehistorisk Forening har nå 93 bedrifter, organisasjoner og institusjoner som medlemmer. Tallet på personlige medlemmer er 148. På årsmøtet nylig ble det orientert om arbeidet med Norsk Presses Historie. 35 medlemmer var til stede for å høre om firebindsverket som skal være ferdig til Norsk Presseforbunds og Mediebedriftenes Landsforenings 100-årsjubileer i 2010.

Årsmøtet foretok fire valg. Rune Ottosen ble gjenvalgt som styremedlem. Nytt styremedlem etter Per Johan Feet, som har tatt på seg vervet som leder for bokstyret, ble Arnhild Skre, Aftenposten. Som Riksarkivets representant i styret overtok Frank Meyer for Dag Mangset. Oddvar Aasen ble samtidig formelt valgt som sekretær etter Audun Bakke. Styreleder Arve Solstad takket Mangset og Bakke for deres innsats. Mangset har hatt en sentral rolle i arkivarbeidet foreningen har engasjert seg i. Bakkes kanskje største innsats har vært å bygge opp nettstedet www.pressehistorisk.no.

Sekretær Idar Flo orienterte om framdriften i bokprosjektet. Stillingene som hovedredaktør, underredaktører og redaksjonssekretær er nå lyst ut. Det arbeides også med finansieringen.

Solstad opplyste at mange biter skal på plass, og ikke minst må pressen selv gjennom organisasjoner, konsern og enkeltbedrifter yte sitt. Fra salen ble ukepressens plass i pressehistorien påpekt. Det ble også sagt at man denne gang har alle muligheter til å lykkes med å få skrevet historien om norsk presse.

Andreas Norland kåserte også om sitt arbeid med Schibsted-dynastiets historie.

Powered by Labrador CMS