Oslo Tinghus. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
Oslo Tinghus. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Ni uker satt av til straffesak mot voldtektstiltalt kulturprofil

Mannen nekter straffskyld.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I januar 2020 starter straffesaken mot en mann i slutten av 40-årene. Tiltalen, som ble kjent i april, omfatter til sammen ni voldtekter.

Rettsaken starter i Oslo tingrett 21. januar og hele ni uker er satt av til å behandle saken, melder NTB.

Mannen har hatt ledende stillinger i kultur- og mediebransjen, blant annet som redaktør.

Mannen nekter straffskyld, ifølge NTB.

Tiltalen beskriver at han skal ha hatt samleie eller utført seksuelle handlinger med kvinnene som var ute av stand til å motsette seg dette fordi de var beruset eller sov. Handlingene skal ha skjedd mellom 2005 og 2014 i mannens leilighet i Oslo, på forskjellige hotell eller festivalen der han jobbet, ifølge tiltalen.

I tillegg er mannen tiltalt for seksuell omgang med en jente på under 16 år og bruk av MDMA.

Ifølge Nettavisen ble mannen opprinnelig siktet i desember 2018 for voldtekt av 13 kvinner. Han har også tidligere anmeldt åtte kvinner for falsk eller uriktig forklaring.

Advokat Elisabeth Myhre er forsvarer for kulturprofilen. Hun sa til Nettavisen i april at mannen ikke erkjente straffskyld.

– Det er viktig å få frem at denne tiltalen ikke betyr det samme som at min klient er funnet skyldig. Saken er på ingen måte avsluttet, etterforskningen er fremdeles aktiv og konkrete etterforskingsskritt er under arbeid. Min klient erkjenner fortsatt ikke straffeskyld, han kjenner seg ikke igjen i anklagene slik de er blitt fremsatt, og synes det er vanskelig å forstå at det er tatt ut tiltale før etterforskningen er ferdig, sa hun til Nettavisen.

Journalisten har ikke fått svar på henvendelser i dag.

Mannen er blitt omtalt som kulturprofil og kulturtopp. Han har siden 1990-tallet hatt flere ledende stillinger i kulturlivet og mediebransjen, blant annet flere redaktørstillinger.

Powered by Labrador CMS