Berge Gerdt Larsen i Bergen tingrett mandag. Foto: Olav Sundvor

Krever 300.000 kroner av Bergens Tidende for ærekrenkelser

Oljeinvestor Berge Gerdt Larsen møter Bergens Tidende i retten.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over seks år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Mandag og tirsdag denne uken møter Bergens Tidende investoren Berge Gerdt Larsen i Bergen tingrett. Sistnevnte har saksøkt Bergens Tidende for ærekrenkelser og krever 300.000 kroner i erstatning, ifølge BA.

Larsen ble i fjor frikjent for skattesvik og grovt økonomisk utroskap av over 30 millioner kroner etter 11 års etterforskning og to år i retten som endte med nederlag for påtalemyndigheten.

For BTs del er det ifølge BA en nyhetsartikkel og en lederartikkel fra mars 2014 som Larsen har saksøkt avisen for. BT skrev feilaktig at advokat Svein Aage Valen representerte «den bedrageridømte oljeinvestoren». BT rettet senere i en notis, men det mener Larsen ikke er nok.

– Dette er et typisk eksempel på falske nyheter som spres i massemedia og som påvirker tilliten og er ødeleggende for forretningsvirksomheten, sier Larsen til BA.

Ifølge BA er Larsen misfornøyd med BTs dekning av saken. Avisen var også den første til å omtale straffesaken mot ham, og Larsen anklager avisen for å være et talerør for politi og påtalemyndighet.

BTs advokat Kyrre Eggen avviser søksmålet og ber om at avisen frikjennes.

– Det er ingenting i artiklene som er ærekrenkende. Uansett er BT beskyttet av ytringsfriheten, sa Eggen i retten ifølge BA.

Powered by Labrador CMS