– Lokalavisenes nærhet til leserne har alltid fascinert meg, sier Øyvind Lien, som nå overtar som toppsjef i Varingen.
– Lokalavisenes nærhet til leserne har alltid fascinert meg, sier Øyvind Lien, som nå overtar som toppsjef i Varingen.

MEDIEFOLK:

Øyvind Lien overtar som ansvarlig redaktør i Varingen

Forlater Ringerike for nye lederoppgaver på Romerike.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Øyvind Lien (57) er ansatt som ansvarlig redaktør og daglig leder i Varingen i Nittedal, skriver Amedia i en pressemelding.

– Lokalavisenes nærhet til leserne har alltid fascinert meg. Nå skal jeg ta med meg erfaringene fra Ringerike, og forhåpentligvis utvikle tradisjonsrike Varingen videre, sier Lien i pressemeldingen.

Lien ble ansatt i Ringerikes Blad i 1990, først i avisas nærradio, og deretter i papiravisen. Så var han ute i noen år for å lede Eikerbladet i Mjøndalen - en tidligere gratisavis som daværende A-pressen overtok.

Han har vært redaksjonssjef, nyhetsredaktør, nyhetsleder og konstituert ansvarlig redaktør i to perioder i Ringerikes Blad. De siste årene har han hatt et spesielt ansvar for debatt, kommentarer og podkast, i tillegg til å skrive.

Styreleder i Varingen, Kristina Fritsvold Nilsen, trekker også fram at Lien gjennom sine år i Ringerikes Blad allerede kjenner Amedia godt, og derfor har god kunnskap om konsernets strategier for utvikling av lokalavisene, og hvilken støtte han kan få i dette arbeidet.

– Jeg kjenner Øyvind som en god leder med bred publisistisk erfaring og god forståelse for lokaljournalistikkens egenart. I sine lederroller, blant annet som konstituert ansvarlig redaktør i avisa, har han bidratt til at Ringerikes Blad har en tydelig profil og et godt feste i lokalsamfunnet, sier styrelederen - og legger til:

– Jeg er sikker på at han kommer til å bruke all sin erfaring til å utvikle Varingen til å bli en enda bedre lokalavis for innbyggerne i Nittedal, sier Kristina Fritsvold Nilsen.

Powered by Labrador CMS