Bjørn Gabrielsen skal igjen utforske folks lesevaner. Men nå i Rett24.

«På nattbordet» gjør comeback i Rett24

Bjørn Gabrielsen er tilbake med den klassiske DN-spalten.

Publisert Sist oppdatert

«På nattbordet» ble i mange år omtalt som Dagens Næringslivs mest populære spalte. Fra 2006 til 2021 skrev Bjørn Gabrielsen daglig spalten hvor næringslivsfolk og andre som hadde figurert i avisspaltene, ble spurt ut om sine lesevaner. 

Etter en pause er Gabrielsen og spalten nå tilbake i nettavisen Rett24. Det nye navnet er «Nattbordet – med Bjørn Gabrielsen», og her vil Rett24s lesere hver lørdag få servert en ny spalte signert Gabrielsen. 

Men i motsetningen til tidligere er det nå kun jurister som blir intervjuet om sine bokvaner. I hvert fall i hovedsak jurister, skriver Rett24.

– Man må alltid ha en unntakshjemmel. Jeg er uansett veldig glad for at Gabrielsen ville være med på dette. Jeg tror dette er en utvidelse av Rett24-konseptet mange av våre lesere vil få stor glede av. Og kanskje vil vi få noen nye lesere også, hvem vet. Gratis tilgjengelig og åpent for alle blir det i hvert fall, sier Kjetil Kolsrud, ansvarlig redaktør i Rett24, til egen avis.

På spørsmål om hva han tenker rundt å restarte spalten i Rett24, svarer Gabrielsen:

– På den ene siden tenker jeg at jeg har et verk som egentlig er avsluttet. Men samtidig synes jeg bare at dette er et så gøyalt samtaleemne, at jeg kan ikke la være.

Den første «På nattbordet»-spalten sto på trykk i 16. desember 1985 i Norges Handels og Sjøfartstidende, som var navnet på Dagens Næringsliv frem til navneskiftet i 1987. Det opplyser Morten Møst, som har skrevet avisens historie i boka «Kroner og røre».

Første intervjuobjekt i nattbordspalten var Rolf Skår, toppsjefen i Norsk Data.

Spalten var en av mange nyskapninger som Kåre Valebrokk drømte opp i sitt første år som sjefredaktør, forteller Møst. Til å begynne med ble den skrevet av Marie Simonsen, som den gang var redaksjonsassistent i avisen.

Etter hvert ble den overtatt av Per Bang, som skrev spalten fram til 2006. Etter at Gabrielsen takket for seg på nyåret i 2021, ble frekvensen endret fra daglig til ukentlig. Spalten ble samtidig overtatt av Ellen Sofie Lauritzen, som skrev den fram til hun forlot journalistikken et år senere.

Rettelse: I en tidligere versjon sto det at spalten sto på trykk første gang i 1989.

Powered by Labrador CMS