Pål Bjerketvedt ny NTB-sjef

Pål Bjerketvedt (44) er ansatt som sjefredaktør og administrerende direktør i Norsk Telegrambyrå. Ansettelsen blir godt mottatt i redaksjonsklubben.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Styret i NTB ansatte Bjerketvedt i sitt møte mandag, etter at et eget utvalg i styret har vurdert aktuelle kandidater gjennom sommeren. Bjerketvedt kommer fra tilsvarende stilling i Østlandets Blad og overtar jobben 1. november etter Thor Viksveen, som har vært byråets toppleder de ti siste årene.

- Ansettelsen blir godt mottatt i redaksjonen. Vi har positive forventninger og håper på en ny giv, både journalistisk og økonomisk, er kommentaren fra Kjell Sletta, leder av redaksjonsklubben.

Sletta legger til at det slett ikke er noe minus at Bjerketvedt kommer fra NTBs største eier, Orkla Media.

- Det viser et positivt engasjement fra vår største eier, når de gir fra seg en av sine dyktigste redaktører. Vi regner med et godt samarbeid, sier Sletta til Journalisten.

Pål Bjerketvedt har til sammen 13 års erfaring som avisleder, derav elleve år som ansvarlig redaktør og administrerende direktør i fire Orkla-eide medieselskaper. Han ledet avisen Gjengangeren i Horten fra 1994 fram til han i 1998 fikk ansvaret for etableringen av Avisenes Pressebyrå, som leverer redaksjonelt innhold til Orkla-avisene.

Bjerketvedt har vært toppsjef i Østlandets Blad på Ski siden 2001, avbrutt av 15 måneder som ansvarlig for snuoperasjonen i kriserammede Østlendingen i Elverum. Han har også redaksjonell bakgrunn som sportsredaktør og nyhetsredaktør i Moss Avis i til sammen tre år.

44-åringen har oppnådd gode økonomiske resultater i alle bedriftene han har ledet. Nå møter han nye utfordringer i NTB, som sliter økonomisk ikke minst etter at A-pressen trakk sine aviser ut av byråsamarbeidet og inntektene fra NRK ble betydelig redusert.

Powered by Labrador CMS