Israel pågrep fire palestinske journalister

Ble stoppet på den okkuperte Vestbredden.

Publisert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Israelske militære har pågrepet fire palestinske TV-journalister på den okkuperte Vestbredden mandag. De tok også beslag i utstyr og en bil.

De pågrepne er direktøren og tre journalister i TV-stasjonen Al-Quds på den okkuperte Vestbredden, ifølge den palestinske journalistforeningen.

Pågripelsene skjer etter at Israels forsvarsminister anklaget TV-stasjonen for å være en terroristorganisasjon med tilknytning til Hamas.

– De var mistenkt for oppvigleri, og har en tilknytning til den Hamas-støttede tv-kanalen Al-Quds, heter det i en uttalelse fra det Israelske militære.

Militæret sier de i september erklærte Al-Quds TV for et talerør for Hamas.

De fire skal ha blitt pågrepet på natten i hjemme sine, noe som skal ha ført til sammenstøt, sier det israelske militære som ikke ville gi noen flere detaljer om arrestasjonen.

Pågripelsene føyer seg inn i en rekke razziaer mot palestinske medier. Kritikere mener Israel undergraver pressefriheten, mens Israel på sin side hevder at mediene bidrar til oppvigleri.

Tidligere i år ble en palestinsk journalist skutt og drept mens han dekket de voldsomme protestaksjonene på Gazastripen langs grensen mot Israel.

Powered by Labrador CMS