Petter Nome ble 69 år gammel.

Petter Nome er død

Den tidligere NRK-journalisten døde i natt.

Publisert Sist oppdatert

Tidligere NRK-journalist og programleder Petter Nome døde natt til onsdag etter lengre tids kreftsykdom, melder NTB.

Nome ble 69 år gammel.

– Min elskede mann, vår kjære pappa, bestefar, bror og venn Petter Nome sovnet i natt stille inn, omgitt av sine kjære, etter lengre tids kreftsykdom, skriver Nomes familie i en epost til nyhetsbyrået.

Nome var ansatt i NRK i nærmere 30 år. I 2003 sluttet han for å bli kommunikasjonssjef i Flyktninghjelpen. En stilling han hadde fra 2003 til 2006.

Fikk ikke lede

Før han forlot NRK i 2003 var Nome en profilert motstander av Irak-krigen, noe som gjorde at han ikke fikk lov til å lede programmet Sommeråpent dette året.

I 2006 vendte han tilbake til NRK, og var blant annet programleder for Frokost-TV. I 2009 sluttet han på nytt for å bli direktør for Bryggeri- og drikkevareforeningen. 

I NRK var Nome innom en rekke ulike sjangere. Han startet med ungdomsprogrammet ZikkZakk, men var senere nyhetsanker og reporter i Dagsrevyen. Deretter ledet han en rekke profilerte NRK-programmer som Gringos, Melodi Grand Prix og NRKs 26 timer lange nyttårmarkering Millennium i 1999.

Laget klimadokumentar

I 2020 intervjuet Journalisten Nome om klimajournalistikk. Allerede i 1988 laget han en større dokumentar for NRK om klimaendringene.

– En kollega av meg hadde lest en artikkel i The Guardian om noe han kalte drivhuseffekten. Jeg hadde ikke hørt om det før, men fant ut at dette måtte vi se nærmere på, fortalte Nome den gang.

Filmen fikk stor oppmerksomhet.

– Det kom veldig mange reaksjoner fra publikum som så dette og ble redde. De ringte ned både NRK og Miljødepartementet. Filmen skapte mye frykt rett og slett, men det roa seg veldig fort, fortalte Nome til Journalisten.

Powered by Labrador CMS