Ansvarlig redaktør Gard Steiro i VG beklager i kveld VGs dekning av dansevideoen til Trond Giske. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

VG beklager sin dekning av Trond Giskes dansevideo

Beklaget på nett i kveld.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Litt etter klokken 18 i kveld publiserte VG en beklagelse på nett. I artikkelen som kun er signert «VG», står det blant annet:

«Den siste uken har VG fått kritikk for artikkelen. Noen mener det var galt å omtale videoen i det hele tatt. Det er vi ikke enige i. Etter vårt syn har hendelsen offentlig interesse. Det var riktig å omtale saken. Likevel er det grunn til å ta selvkritikk.»

Skjermdump fra VG

Avisen skriver videre:

«Problemet med VGs artikkel var at den ikke ga et tilstrekkelig bilde av hendelsesforløpet i baren. I den videre dekningen har det kommet frem at kvinnen som opptrer på filmen opplevde kontakten med Giske som uproblematisk. Det er også et faktum at det var hun og venninnen som filmet som først tok kontakt med Ap-politikeren. Disse opplysningene var viktige for å danne seg et helhetsbilde av situasjonen.»

Lese hele beklagelsen hos VG

Pressens Faglige Utvalg (PFU) opplyser at de har mottatt én klage på VGs dekning. Klagen kan foreløpig ikke behandles av PFU.

– Vi har ikke mottatt klager som kan behandles så langt, men vi har fått en klage som krever samtykke. Det er Giske som må gi samtykke, opplyser generalsekretær Elin Floberghagen i Norsk Presseforbund til Kampanje.

Hvorvidt Giske ønsker å gi samtykke eller selv vurderer å klage VG inn for PFU, er uklart. Han sier til Kampanje onsdag ettermiddag at han ikke ønsker å kommentere saken.

Powered by Labrador CMS