PFU har fått inn sin andre klage på VGs dekning av Tolga-saken. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Konsulentselskap klager VG inn for PFU:
– Har aldri opplevd maken til måten jeg er blitt behandlet på av VG

Andre klage i Tolga-saken.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Dagens Næringsliv kan fredag kveld fortelle at konsulentselskapet Sødermann har klaget VG inn for Pressens Faglige Utvalg (PFU) for artikler som ble publisert i forbindelse med avisens dekning av Tolga-saken.

VG skrev flere kritiske artikler om konsulentselskapet i fjor høst. Sødermann reagerer blant annet på at selskapet kobles til Tolga kommune, som de aldri skal ha hatt oppdrag for.

– Jeg har aldri opplevd maken til måten jeg er blitt behandlet på av VG. Det oppleves som et angrep mot mine menneskerettigheter rett og slett – der du blir fratatt ytringsfriheten din, sier daglig leder Petter Sødermann til DN.

Ifølg DN skriver Sødermann i klagen at «vi ga VG relevant faktainformasjon i all vår dialog med dem, uten at VG på noe tidspunkt korrigerer dette». Videre stiller han «spørsmål med mye av VG sin metodebruk og den grunnleggende etikken i deres virksomhet».

VGs nyhetsredaktør Tora B. Håndlykken skriver følgende i en e-post til DN:

– Vi har ikke mottatt noen klage fra Sødermann og vi kan derfor ikke svare på innholdet i den. Vi registrerer at Sødermann i sine uttalelser her gir en gjengivelse av saken vi ikke er enig i, og hvis saken blir tatt opp til behandling i PFU vil vi selvsagt svare grundig på de påstander som fremsettes.

Tolga-kommune har også klaget dekningen inn for PFU.

Les hele saken i Dagens Næringliv.

VG har vunnet en rekke priser for sitt arbeid med Tolga-saken. Denne uka fikk de tre VG-journalistene bak artikkelserien den Den store journalistprisen. Tolga-saken er også hedret med Skup-diplom og pris for Årets nasjonale nyhetsdekning under Årets mediepriser.

Powered by Labrador CMS