Fra venstre bak Frid Kvalpskarmo Hansen, Lars Erik Ertzgaard Ringen og Lars Erik Haukedal Andreassen. Foran Anna Iversen (t.v.) og Mona Sprenger. Foto: Munck Studios

Munck Studios på lufta med graveredaksjon i Trondheim

Prosjektet har fått fødselshjelp fra Fritt Ord.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det nystartede produksjonsselskapet Munck Studios i Trondheim begynner nå arbeidet med å etablere en graveredaksjon. Bak satsingen står svenske Munck, som er Nordens største radioproduksjonsselskap med kontorer i Stockholm, Gøteborg, København og Trondheim. Munck lager radioprogrammer i de fleste sjangre for Sveriges Radio, Danmarks Radio, og NRK, og produserer også tv-programmer og podkaster.
 
– Vi er fantastisk glade over å kunne sette i gang med dette, sier daglig leder i Munck Studios i Trondheim, Anna Iversen.
 
Hun er er utdannet radioprodusent og er prisbelønnet for sitt arbeid med gravende journalistikk i Sverige i 15 år. Blant annet har hun erfaring fra produksjonen av det ukentlige radioprogrammet Kaliber for Sveriges Radio. Munck Studios i Trondheim produserer også radioprogrammet Kurér for NRK og leverer et antall produksjoner i året til P3 Dokumentar.
 
Kurér på P2 er NRKs eneste faste produksjon om mediene. Fra denne høsten produseres 100 prosent av Munck.
 
Les også: NRK setter ut flere radio­programmer - Kurér lages av svensker

Multimedial satsing

Det er startkapital fra Fritt Ord som muliggjør prosjektet, opplyser Munck.
 
– Vi vil utvikle en multimedial produksjon, som i tillegg til podkaster vil inkudere video, bilder og tekst. Dette for å kunne spre innholdet over de plattformene der brukerne er. Vi er allerede i dialog med mediehus, sier Anna Iversen til Journalisten.
 
De fem ansatte i Trondheim har journalistisk bakgrunn, og Munck kommer til å rekruttere flere journalister med gravebakgrunn.
 
– Vi trenger et sted mellom 6 og 10 medarbeidere i Trondheim. Vi knytter nå til oss dyktige medarbeidere og begynner arbeidet med å løfte kritikkverdige forhold fram i lyset, forteller Iversen.

Tror på podcast

Det kuttes bredt i norske mediehus og det går ut over journalistenes evne til å gå i dybden. Det er derfor et stort behov for et slikt prosjekt akkurat nå, tror Munck. Nøyaktig hva som skal graves i vil ikke Anna Iversen ut med, men noen hint gir hun.
 
– Sakene berører den brede norske allmenheten, og vil skape overskrifter. Det handler om høyt spill med skattepenger, sprekker i velferden og om moral.
 
Munck har stor tro på gjennomarbeidede og opplysende lydproduksjoner, ikke minst podcaster av høy kvalitet som omhandler norske forhold. Selskapet er nå på leting etter det rette mediehuset til å publisere sine prosjekter, forteller Iversen.
Powered by Labrador CMS