Potethodet slår tilbake

Tysk presse har ofte kritisert Polen. Nå slår Polens president, «potethodet» Lech Kaczynski, tilbake.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Polakkene har i lengre tid framstått som litt problematiske innenfor EU-samarbeidet, og spesielt forholdet til Tyskland har vært anstrengt etter at tvillingbrødrene Kaczynski kom til makten.

Faz.net skriver at i begge lands presse har det vært meget kritiske og til dels sjikanøse artikler, bilder og illustrasjoner om de to landenes ledende politikere. Polske «Najwyzszy Czas» har for eksempel avbildet forbundskansler Angela Merkel med Hitlerbart, og tyske «taz» sammenliknet den polske presidenten med en potet.

Samme avis har skrevet lystig om statsminister Jaroslav Kaczynski, ungkaren som bor alene med sin katt, lar sin gamle mor styre bankkontoen og får gåsehud bare noen nevner ordet homo. Slikt frisker opp i forholdet mellom to gamle fiender.

Nå har den polske regjering fått utarbeidet en tykk brosjyre, som forklarer hvorfor tyske medier er så negative til Polen. Årsaken er at journalistene tilhører den tyske elite, og at alle tyskere har en utenrikspolitisk konsensus som går ut på at Tyskland skal beherske Europa.

Powered by Labrador CMS