Det er tre måneder siden presseforbundet anmeldte Kautokeino kommune og kommunedirektøren til politiet. Her generalsekretær Elin Floberghagen.
Det er tre måneder siden presseforbundet anmeldte Kautokeino kommune og kommunedirektøren til politiet. Her generalsekretær Elin Floberghagen.

Brudd på offentlighetsloven

Politiet: Har gjennomført avhør etter presseforbundets anmeldelse

Etterforsker kommune og kommunedirektør.

Publisert Sist oppdatert

Det er tre måneder siden Norsk Presseforbund gikk til det skritt å politianmelde Kautokeino kommune og kommunedirektør Karin Hætta.

Forbundet reagerte sterkt etter at kommunen erkjente at de med vilje holdt tilbake dokumenter og dermed brøt offentlighetsloven, og mente straffelovens bestemmelser om brudd på tjenesteplikt kom i spill.

Nå har politiet i Finnmark gjort konkrete etterforskningsskritt, får Journalisten bekreftet.

Har gjort avhør

– Saken er under etterforskning, det er innhentet dokumentasjon fra statsforvalteren og tatt avhør. Utover det ønsker jeg ikke å si noe om hva som har framkommet så langt, skriver politiadvokat Therese Hofrenning i en e-post.

Hun ønsker ikke å opplyse hvem som har blitt avhørt om saken.

Journalisten har hittil ikke fått svar fra kommunedirektøren om de nye omdreiningene i saken. Sist Hætta uttalte seg, i slutten av september, hadde hverken hun eller kommunen mottatt anmeldelsen, og måtte bli kjent med innholdet før de kunne kommentere.

– Interessant å høre

I oktober fikk Kautokeino kommune ny ordfører i Anders S. Buljo.

– Siden saken er politianmeldt, er det ikke riktig av ordføreren å kommentere saken på nåværende tidspunkt. Jeg er ikke kjent med om kommunedirektøren har vært i avhør, jeg vet bare at saken er under etterforskning, sier ordføreren til Journalisten.

Ordføreren har selv ikke vært i avhør om saken, opplyser han.

Det har heller ikke Norsk Presseforbunds generalsekretær, Elin Floberghagen.

Hun har ikke fått noen informasjon om den pågående etterforskningen etter at politiet i Finnmark tidligere i høst opplyste at en saksbehandler nå var satt på saken.

– Det er vanskelig å kommentere på noe vi ikke helt vet hva er ennå, men det er interessant å høre at de faktisk undersøker og etterforsker saken, sier Floberghagen.

Powered by Labrador CMS