Avtalen skal sikre at de 15 prosentene av avisene som kommer ut på lørdager, kommer til abonnentene som før.

Posten tapte lørdagsavisene – Kvikkas får jobben

Posten nådde ikke opp med sitt anbud, men har levert klage.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Etter at Posten sluttet med distribusjon i helgen, er det transportselskapet Kvikkas.no - med hovedkontor i Ålesund - som skal sørge for at kundene får lørdagsaviser. 

Tildelingen av konsesjonen ble kunngjort av Samferdselsdepartementet tidligere denne måneden, ifølge Medier24.

Kvikkas.no har med seg Norpost som underleverandør. Avtalen skal sikre at de 15 prosentene av avisene som kommer ut på lørdager, kommer til abonnentene som før. Anbudskonkurransen ble utlyst 21. januar i år, og kontrakten gjelder for to år fra november .

– Avis er ferskvare, det gjelder også lørdager, uttalte samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp).

Posten var det eneste andre selskapet som la inn anbud. Selskapet har levert inn klage på avgjørelsen, opplyser Elisabeth Gjølme, konserndirektør for kommunikasjon i Posten, til NTB.

– Vi mener Posten burde vært valgt ut fra tildelingskriteriene, spesielt med tanke på leveringsevne og geografrisk spredning. Vi stiller spørsmål ved om departementet kan ha undervurdert kompleksiteten i oppdraget, sier Gjølme.

Lørdag 28. februar i år var siste dag med postomdeling på lørdager her i landet. Mengden med post som skulle bæres ut, var så liten at Posten sluttet med tjenesten. Endringen var en konsekvens av den nye postloven som trådte i kraft 1. januar i år, der også EUs tredje postdirektiv er implementert.

Powered by Labrador CMS