- Det preger ikke akkurat forsidene

Fredag er det MGP-møte om mediefrihet i Aserbajdsjan.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Det er et lite land som har et navn som er vanskelig å skrive rett og preger ikke akkurat forsidene, sier presseansvarlig Amund Trellevik i Human Rights House Foundation.

Sammen med  Den norske Helsingforskomité, Norsk PEN, Amnesty International Norge og Norsk Journalistlag arrangerer de fredag et informasjonsseminar på Litteraturhuset om tilstanden for mediene i landet.

Trellevik viser til at vertskanalen for Eurovision, som går av stabelen i slutten av måneden, ITV er privateid, men likevel langt fra uavhengig av myndighetene.

– Det er ingen frie medier i dette landet og vi ønsker å fortelle om hvordan disse mediene brukes til kampanjejournalistikk mot opposisjonelle.

Trellevik viser til at landet har autoritære trekk, men er langt fra i samme liga som land som Kina.

Han forteller at de har fått henvendelser fra flere store medier som har ønsket andre saker enn glitteret i MGP. Når det er sagt understreker Trellevik at det ikke er slik at de ønsker å ødelegge gleden og festen for de mange MGP-fansen.

– Vi håper på at det kanskje kommer 50 tilhørere til seminaret. Kommer det ti norske journalister som er oppriktig interessert i å skrive om menneskerettighetene i Aserbajdsjan, er det bra.

Her kan du lese mer om seminaret.

Powered by Labrador CMS