Kirurg Per Kristian Eide vant fram med en klage på TV 2 til PFU tidligere i sommer. Foto: Glenn Slydal Johansen

PFU tar ny Eide-klage på TV 2 opp til full behandling

Konkluderte etter en knapp times diskusjon bak lukkede dører.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Kirurg Per Kristian Eide har klaget inn en ny sak på TV 2 for PFU i kjølvannet av den mye omtalte monsterklagen som ble behandlet i sommer, og som endte med fellelse av TV 2.

I en ny klage klager han inn tv- og nettavisreportasjer som TV 2 publiserte i februar. Eide mener TV 2 blant annet utelot samtidig imøtegåelse av påstander fremsatt i programmet.

Les også kommentaren “Fallitterklæring fra PFUs sekretariat” som er skrevet av Anders Cappelen om saken.

Avviste forenklet behandling

PFUs sekretariat innstilte overfor utvalget på at saken skulle avgjøres gjennom forenklet behandling. Det betyr at det påklagede mediet frikjennes uten å ha avgitt tilsvar i saken.

Tirsdag behandlet utvalget den forenklede saken. Journalisten.no fikk ikke være tilstede under behandlingen med begrunnelse om at det er personsensitive opplysninger i sakskomplekset. Etter en diskusjon som tok rundt 50 minutter avgjorde utvalget at saken sendes tilbake til sekretariatet for full behandling. Det betyr at tilsvarsrunde iverksettes. Der skal TV 2 for første gang få uttale seg om den nye klagen.

- Saken er sendt til full behandling. Dette var en forenklet sak som ble holdt bak lukkede dører av hensyn til personsensitive opplysninger. Jeg har ingen ytterligere kommentarer til saken, sier PFUs leder Alf Bjarne Johnsen til Journalisten etter behandlingen.

Allmennhetens representant Eva Sannum og Martin Riber Sparre for journalistene var kalt inn som varaer til behandlingen av saken. TV 2s journalist Øyvind Brigg og NRKs nyhetsdirektør Alexandra Beverfjord satt på gangen under behandlingen på grunn av inhabilitet.

Interessert i medienyheter? Følg Journalisten.no på Facebook og få nyhetene i strømmen din:

 

Tvil vektet mest

Martin Riber Sparre sier til Journalisten etter behandlingen at det ikke var noen avstemming om saken skulle tas opp til full behandling.

- Det er tradisjon i utvalget for at dersom det er så mye som fnugg av tvil blant noen i utvalget så går saken til full behandling.

- Hvorfor brukte dere da en time på å diskutere saken hvis det tidlig viste seg at det var tvil?

- Vi diskuterte realitetene som vi måtte inn på i denne saken.

Sparre understreker at det at saken sendes til full behandling ikke betyr at utvalget mener det er grunnlag for å felle TV 2. Nå skal TV-kanalen få uttale seg for første gang om klagen.

Partene ikke representert

Redaktørene Tone Angell Jensen og Alexandra Øystå, samt allmennhetens representanter Øystein Stray Spetalen og Henrik Syse var også tilstede under behandlingen.

TV 2s Theo Jordahl sier at de vil svare på klagen på vanlig måte når den nå går til tilsvarsrunden.

– Vi tar alle klager på alvor, sier Jordahl til Journalisten.

Ingen av partene var representert med tilhørere under møtet.

Kirurg Per Kristian Eide svarte ikke på Journalistens henvendelse tirsdag.

Powered by Labrador CMS