Satire:

Nyhetsredaktør Frode Hansen liker ikke å bli kalt klikkforsker, men han godtar det under tvil. Han er førstemann ut i PFUs nye miniportrettserie.
Nyhetsredaktør Frode Hansen liker ikke å bli kalt klikkforsker, men han godtar det under tvil. Han er førstemann ut i PFUs nye miniportrettserie.

Årets første PFU. Absolutt ikke morsommere enn i fjor: Sprutorgasme, TV 2-logo – og priser. Mange priser

Og quiz. Heldigvis kortete enn før.

Publisert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Pressens Farlige Utvalg er tilbake. Beklageligvis startet vi året med en nyvinning. Lykke til!

PFU-MINIPORTRETTETSERIE:

HJEMME HOS SPRUTORGASMENS FAR

– En liten sprut for pressen, et stort fossefall for bunnlinja, sier nyhetsredaktør Frode Hansen til Pressens Farlige Utvalg.

ET STED RETT UTENFOR OSLO (PFU):

Sjornalisten.no presenterer:

Det hadde vært en vinternattsdrøm å få intervju William Shakespeare, mener Tom Stalsberg. Foto: Aschehoug

PFU (Pressens Farlige Utvalg) ved den avdankede spaltist, heimstaddikter og sjornalist, Tom-Åge Stalsberg.

Verden ligger under ved pause.

Det er en lav og pirrende vintersol over åsen.

Vi føler oss hensatt til et slags maleri av Aune Sand, tonesatt av Ringnes-Ronny.

Er det en spesiell vinterfugl som synger?

Er det lenge igjen til månen skal ta av seg topplua?

Hva er der som klikker?

Hanen? Hønen?

DE NÆRMESTE

Sånn skal alle portretter i norsk presse starte, så også hos oss. Vi er på vei mot et stort rekkehus, et hemmelig sted rett utenfor Oslo. Dette med tanke på de nærmeste redaktørene.

Vi skal dog treffe en som har stor betydning for dagens samtidsjournalistikk – både før og etter deadline. Bakgrunnen er Dagbladets langvarige graveprosjekter innenfor fenomenet nettbasert sprutorgasme, ofte i vår tid.

MASALA CHAI

– Velkommen, ta av deg på beina og heng av deg ytterkåpen. Skal det være en liten kopp masala chai som er en drikk som stammer fra India. Den blir til ved at man brygger te sammen med aromatiske krydder og urter. Ikke helt ulikt hvordan man bygger opp breaking news, akkurat nå.

Sier han Hansen, dette med et lurt smil?

Lukter det nybakt morgenbrød i hjemmet.

Lyder av en slags stillhet, men høres desperate frilansrop fra kjellerstua?

– Hansen, hvordan kom du og ditt klikkforskerteam på at spurtorgasme kan gjøre livet som pressemann – og kvinne til et fag, og samtidig skape eksplisitt grobunn for videre drift med sobre marginer, dette både for avisa på papir, tv, sosial galger og nett, og ikke minst for de snille og gode eierne?

ORGASMUS

Hansen ser ned. Ser opp. Ser til siden. Ser bort. Ser han syner? Ser han rett igjennom meg?

– Vi som studerte i seks år ved Bremen Klicken und Spritzen Orgasmus Universität, den gale og gode tiden, lærte oss tidlig at vår grunnpenisforskning kan bli selve grunnlaget for unike og nye pressefenomener.

Vi ler og nikker og later som vi forstår alt, sier:

– Oi, oi, fortell?

– Godt spørsmål. Det er nemlig slik at observerbare og pirrende fakta kan kombineres med anvendte studier av vaginalforskning. Når vi klarer å smelte sammen dette i en høyere enhet, ofte i et helt greit språk, så har det vist seg å være noe som treffer tidsåndens tidsklemmeunderliv, og dette langt utenfor selve det gode sprutorgasmemiljøet her på berget, sier Hansen og humrer.

GÅSEHUDENS PRESSEMANN

– Fy søren, dette er et scoop, sprutograsmemiljøet i Norge, hvor finner vi episenteret?

– He-he-he. Du undrer nå, ja, det er det mange som gjør via sms og andre nye ting. Miljøet er for øyebikket ikke spesielt stort på Østlandet, men nordover ser vi en positiv utvikling, og på kontinentet, volia!

Her ser vi trender som gir oss gåsehud på partier av kroppen vi ikke ante vi var i bestittelse av.

DETTE er spennende saker, sier Hansen, og blir mutt og kanskje litt taus.

Hva tenker han på? Knaker det?

Vår tid er allerede over. På vei ut av døra får vi smettet inn et siste spørsmål:

– Hansen, de som er Liverpool-supporter, hvilken klubb holder de egentlig med i England?

Ser ned. Opp. Ned, bort, ser syner:

– United, svarer han lavt, United. De røde djevler. Det gir livet mening også når det står 0-0 rett før slutt.

OGSÅ PÅ IJ: Det norske sprutorgasmemiljøet skal etter det vi erfarer ha flere kurs ved IJ-senteret til høsten der Tryge Aas Olsen skal være moderator i samtaler med flere fra Dagbladets spurtorgasmegravergruppe. Påmeldingfrist straks. Her blir det fullt.

PFUs MINIPORTRETTSERIE NESTE GANG:

Hjemme hos Aftenpostens Trine Eilertsen, den ydmyke bergenser, som forklarer hvordan avisen i 2021 forsatt makter å skrive lederartikler som selv de som fikk avisen på døren under krigen applauderer:

– Vår medarbeidere skriver bokstaver hentet fra en svunnen tid, men disse satt inn i en moderne tid, er en utvikling vi driver framover i Schibstedt-konserten, de som har spinket og spart siden 1860.

ÅRETS FØRSTE MEDIEPRISER

2021 vil som tidligere år være tettpakket med priser - til og fra norske medier. Og det viktigste er som alltid å være først.

IKKERØYTERPRISEN: Dagbladet får årets meget høythengende «Ikkerøyter-pris» for tre av sine mange flott saker om hunder i det siste. Her er det både en internasjonal død hund fra dronningen til best med ny valp hos Drillo. Vi gratulerer.

SLEM PIKE-PRISEN (OVER): Årets Slem pike-pris går til vår statsminister som virkelig feier til når det gjelder viktige saker i verden. Hennes uttalelser om nå avgåtte president Trump skriver seg inn i historiebøkene på linje med «Aldri mer 9. april». Hurra.

SKALL, SKALL IKKE (UNDER): Fiskeribladet får prisen for et scoop av dimensjoner med denne tittelen. Aldri før har hummer, sjøkreps, laks og reker vært så samstemte. Dette er skalldyr slik som gamle Norge liker.

BARE HØYE BALLER, IGJEN: Ikke før hadde Ståle Solbakken blitt ny landslagssjef etter han derre trauste svensken, før han med danske manerer forlanger marihuana til de norske landslagsspillerne. Vi ser fram til skyhøye baller mot Gibraltar borte.
BARE HØYE BALLER, IGJEN: Ikke før hadde Ståle Solbakken blitt ny landslagssjef etter han derre trauste svensken, før han med danske manerer forlanger marihuana til de norske landslagsspillerne. Vi ser fram til skyhøye baller mot Gibraltar borte.
LA DET SWINGERS: VG er også best på swingersjournalistikk. Vi skal ikke si hvorfor disse er swingers, men vi har det på tunga, så vi sier det rett ut, de er swingers fordi de er...!
LA DET SWINGERS: VG er også best på swingersjournalistikk. Vi skal ikke si hvorfor disse er swingers, men vi har det på tunga, så vi sier det rett ut, de er swingers fordi de er...!

GRAVSNAKK: VG har nå lansert en helt ny journalistisk sjanger og skal etter det vi erfarer opprette en ny avdeling som de vil kalle, Når vi døde vaagner. Avdøde journalister oppfordres til å søke.

LOGO-JUBEL VERDEN OVER

TV 2 har som kjent nylig avslørt at de har brukt sparepengene på å lage en ny logo ved å kutte 2-tallet på midten. Så genialt, så enkelt, så dyrt. Så fette.

LOGOSUKSESS: TV 2 har ikke før vist fram denne nye logoen før verden går av hengslene. Moro.
LOGOSUKSESS: TV 2 har ikke før vist fram denne nye logoen før verden går av hengslene. Moro.

Og, responsen har ikke latt vente på seg. Verden over strømmer det inn reaksjoner på Twitter:

@Carl XVI Gustaf: En fantastisk logotyp från tv 2, hör du, Silvia?

@borisdowningstreet10: we should have such a logo on the beaches, on the streets, in the mountains, in the boarding schools.

@Emmanuel Macron: un logo pour les misérables et les riches

@putinontheritz: logotip kapitalizma propoganda.

@messibarca: la televisión en noruega es como el sur con cerveza.

Også her i landet har det strømmet på med twitterfolk som ønsker å tenne lys for TV 2 ettersom de våger der andre tyr til billige tricks og vedtatte sannheter:

@johnarneriise: Dette er så sinnsjukt bra, jeg gråter en stort skvett for dette. Jeg skal tilbake til Farmen på natta, og da ESPEN!!! Logo, logo, logo.

@ernasolberg: Helt nazi, helt nazi! Logo, logo, logo.

@janthomas: Dette er en logo for fremtiden. Iloveit.

@jonasgahrstøre: I solidaritet med NRK så er har vi i Arbeiderpartiet alltid vært klokkeklare på at fjernsynets logopolitikk må tas opp på landsmøtet.

@trygveslagsvold: Ha-ha-ha-ha-ha, vi med svenskeantenne får itte inn TV2 vi.

@niljohansemb: Denne sklir ikke av foten, denne er rett i boksen, denne gir alle verdens tv-kanaler match helt inn til døra.

@advokatelden: Vi er skuffet over logoresultatet så langt. Det designeren har lagt vekt på er at det ikke er ett tall, men 2 delt, og det er en såkalt samlet designvurdering som har funnet sted. TV 2 har sett bort fra Sumos alibier, så det er vel ting som tyder på at et samlet fjernsynfolk vil satse på en ankerunde. Jeg krever full frifinnelse som alltid.

@Bragli Alstadheim: Logo er lego. Lego er logo. Ergo lego sum logo. Logomotivet har gått.

@djuvedagensnæringsliv: Så lenge en logo gir bunnlinja grunn til å heise flagget, ja, da skal vi ikke syte, vi skal ikke klage.

@politiskredaktørnordlys: TV 2 framstår med denne nye logoen som om de ikke har fått med seg at Norge også består av folk i hus, båter og hytter som bare lytter på radio, kortbølger, langbølger. Dette er typisk DEM der nede! Noen MÅ GÅ! LOGO, LOGO, LOGO!

9 KJAPPE før deadline

1. Hvem bør egentlig få koronavaksiner sist i Norge?

a) Ex on the beach-deltakere b) Influensere c ) Farmen-Kjendis-deltakere

2. Hvem hadde Fredrik Solvang invitert til Debatten hvis han hadde ledet et tilsvarende program, la oss si i 1944 ?

a) Henry Rinnan b) Knut Hamsun c) Eva Braun (via telegraf)

3. Er sosiale medier viktigere enn menneskerettighetene?

a) Ja, for faen b) Hvordan kan du spørre om slikt, din dritt c) Fuck off

4. Hva er slagordet til Senterpartiet for å skaffe seg unge, miljøbevisste velger fra ring 2 og 3?

a) Folk og Lan hand i hen b) Tesla er GØY c) Stille i fjøset nu

5. Hva er det beste rådet De vil gi til unge mennesker som tenker på å bli journalister i for eksempel Nettavisen, Dagbladet og VG?

a) Droppe syre b) Pugg SJ-lyden c) Klikke i vater og hylle ledelsen

6. Hva er det beste rådet De vil gi en avdanket mennesker som tidligere har vært journalister som hele tiden mener alt var bedre før i tida?

a) Stikk hodet i toalettet og trekk ned b) Drikk et annet sted c) Ta faksmaskinen deres og stikk av

7. Hva er deres råd til de sportsredaksjonen om nå har deadline flere timer før for eksempel en fotballkamp har startet på kvelden?

TAKK FOR FØLGET: Rett flør 2020 ebbet ut i tristesse ble dørene stengt for den tradisjonsrike aviskiosken, driftet av Bjørn Sand og Unni Bernhof. Takk for salg av trykksverte siden svartedauden, hilsen et realt fjols til fjells.
TAKK FOR FØLGET: Rett flør 2020 ebbet ut i tristesse ble dørene stengt for den tradisjonsrike aviskiosken, driftet av Bjørn Sand og Unni Bernhof. Takk for salg av trykksverte siden svartedauden, hilsen et realt fjols til fjells.

a) Skriv om en gammel match (fine bilder) b) Lat som ingenting c) Skriv om en idrett ingen bryr seg om som orientering, seiling, sjakk, langrenn, hopp og skallebank.

8. 14. mai 1860 var første utgivelsesdato for Aftenposten og hvilken journalistisk epoke i denne 161 år lange suksesshistorien mener de er verdt å trekke spesielt frem (fram for avisas to østkantlesere)?

a) Alt de skrev og mente om Vietnamkrigen og Syd-Afrika b) Alt som Knut Hamsun fikk lov til å ha på trykk c) Nekrologene har alltid vært min favoritt

9.Hvis De får fast jobb i en riksavis, hvem er det som fortjener en stort applaus hver eneste dag ?

a) Sjefredaktøren b) De som til enhver tida har ansvaret for selfieavdelingen? c) Konsernledelsen

Powered by Labrador CMS