TV2.no fikk ikke med seg alt da de skiftet publiseringsløsning.
TV2.no fikk ikke med seg alt da de skiftet publiseringsløsning.

Nesten alle mistet byline

TV2.no fikk ikke med seg alt da de skiftet publiseringsløsning.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

For en drøy måned siden, nærmere bestemt 18. desember 2013, byttet TV2.no publiseringsløsning. Nettsiden gikk over fra å bruke tjenesten Escenic til å bruke Labrador. I forbindelse med byttet ble alt innhold eksportert fra det gamle til det nye systemet. Det var i hvert fall hva redaktør Bård Espen Hansen i TV2.no trodde frem til Journalisten ringte. 

- Vi har ikke fått en eneste tilbakemelding på at byline skal ha forsvunnet. Ingen andre har klaget. Hvis det har skjedd noe, må det være en teknisk feil et sted.

Teknisk feil

 Underveis i samtalen søker redaktørens sidemann i arkivet. Han finner ikke sin egen byline. Det gjør ikke den neste i redaksjonen heller.

– Det ser faktisk ut som byline har fosvunnet i hele arkivet. Det må skjedd en teknisk feil et sted. TV 2 har ikke bevisst fjernet journalistenes byline, forsikrer redaktør Bård Espen Hansen i TV2.no  

Hansen kan ikke forklare hva som er skjedd, men håper det lar seg fikse. Og han takker for feilmeldingen.

Eget element

10 minutter etter endt samtale ringer Hansen tilbake. De har lokalisert feilen, om enn ikke årsaken.

 - Byline er et eget element. Det ser ut til at dette ikke har fulgt med over i den versjonen av arkivet vi har nå. De bylinene som er skrevet inn manuelt står der fortsatt.

Om - og eventuelt når - journalistene som har hatt automatisk generert byline vil krediteres for egne artikler, er foreløbig ikke klart.

Powered by Labrador CMS