Programsjef Tomm-Espen kroken, salgsdirektør Yvonne Stikbakke og radiosjef Bjørn-Martin Brandett gleder seg til å satse på lokale nyheter i Radio Metro.

Lokalradio

Radio Metro med satsing på lokale nyheter

Lokalradiokanalen kopierer suksess fra Innlandet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Om ikke lenge vil Radio Metro-lytterne daglig få servert lokale nyheter fra sitt nærområde. Målet er å kopiere suksessen til radiokanalens nye eier.

Nylig ble det kjent at Lokalradioene i Innlandet AS har gått inn som ny majoritetseier i Radio Metro. Grupperingen lykkes godt med satsingen på lokale nyheter i Innlandet, og radiosjef Bjørn-Martin Brandett mener det er én av årsakene til at lyttertallene holder seg så godt der.

– Fra 2020 til 2022 økte vi lyttingen i Innlandet med 35 prosent. Bedre distribusjon og godt lokalt innhold mener vi er årsaken til det. Nå vil vi ta med oss suksessen inn i Radio Metro, og har stor tro på lyttervekst også her, sier han i en pressemelding.

Det er også bestemt at selskapet bytter navn fra Metro Sounds AS til Radio Metro AS, for å synliggjøre satsingen på primærproduktet, som er radio.

Radiosjef Brandett sammen med salgsdirektør Yvonne Stikbakke og programsjef Tomm-Espen Kroken sier at de nå ønsker å rendyrke radioproduktet, og se på synergieffekter mellom de to selskapene når det gjelder distribusjon, annonser og redaksjonelt innhold.

– Det er en positiv og spennende kombinasjon av de to viktigste lokalselskapene på Østlandet som sammen blir enda sterkere, sier Brandett.

Samlet får de to grupperingene om lag 380.000 ukentlige lyttere, fra Bjorli og Røros i nord via hele Østlandet til Lindesnes i sør.

Tomm-Espen Kroken kom fra Viaplay og startet i Radio Metro som programsjef i juni 2022. Han vil med dette bli programsjef for alle flater.

Kroken varsler at kanalene i større grad enn tidligere vil sone innhold som nyheter, trafikk og vær.

– Dette er rett og slett fordi vi tror lytterne ønsker å ha relevante nyheter der de bor, sier Kroken.

Powered by Labrador CMS