Går sammen i krigen om smarthøyttalerne

Etablerer selskapet Norsk Radio.

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

«Etter en fullført digitalisering av radiokringkasting går NRK, P4-gruppen og Bauer Media sammen om å opprette selskapet Norsk Radio. Formålet er å sørge for at norsk innhold får bred distribusjon også på digitale lytteplattformer som strømming og smarthøyttalere. De tre kringkasterne inviterer samtidig resten av den norske radiobransjen til samarbeid», skriver de tre i en pressemelding.

De nye smarthøyttalerne vil typisk bli brukt på kjøkkkenten tror daglig leder i nyopprettede Norsk Radio AS, Ole Jørgen Torvmark.

– Det er ingen hemmelighet at smarthøyttalere er det neste store teknologiske hjelpemiddelet som vil finne sin vei inn i norske hjem. Internasjonalt er denne trenden allerede godt i gang, blant annet drevet frem av Amazon, Google og Apple. Smarthøyttalere egner seg svært godt for radiolytting og Norsk Radio skal bidra til at norsk innhold gjøres enkelt tilgjengelig, forteller Ole Jørgen Torvmark, daglig leder i Norsk Radio.

I pressemeldingen kommer det også fram at Norsk Radio har inngått et samarbeid med britiske Radioplayer Worldwide som, på vegne av kringkastere i en rekke land, driver en internasjonal plattform for digital distribusjon av radio. Første resultatet av dette samarbeidet er at Norsk Radio under navnet Radioplayer allerede nå kan tilby en felles radioapp og nettside med alle kanalene til de tre store kringkasterne samlet på ett sted.

– Til hverdags konkurrerer vi hver eneste time om å gi lytterne det beste tilbudet. Og den konkurransen fortsetter med uforminsket styrke. Spesielt nå som digitaliseringen har åpnet opp for flere kanaler og mangfold i eteren. Men det er lite logisk å kjøre parallelle løp når det kommer til digital distribusjon. Vi konkurrerer stadig mer på en internasjonal arena med aktører fra hele verden bare noen knappetrykk unna. Da står vi sterkere om vi har hele den norske radiobransjen i ryggen, forteller Kenneth Andresen, direktør for P4-gruppen og styreleder i Norsk Radio.

Norsk Radio AS ble stiftet 1. juli 2018 og ledes av Ole Jørgen Torvmark. Han kommer fra stillingen som daglig leder for Digitalradio Norge AS, selskapet som hadde ansvaret for kringkasternes felles informasjonsarbeid i radioskiftet fra 2010 til 2017.

Powered by Labrador CMS