Rebekah Brooks går av

Litt over ei uke etter at hun la ned News of the World og gjorde 200 arbeidsledige, går også toppsjefen.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Torsdag i forrige uke kunngjorde Rebekah Brooks at avisen hun tidligere hadde ledet skulle legges ned. Mer enn 200 ansatte i søndagsavisen News of the World sto sjokkerte igjen med meldingen om at de skulle lage den aller siste utgaven av avisen, og så var det slutt.

Statsministeren ville latt Brooks gå

For Rebekah Brooks var det på dette tidspunktet ikke noe som tydet på at hun ville forlate jobben. Ifølge den britiske statsministeren, David Cameron, skal hun ha levert inn sin oppsigelse i forrige; – Den ville jeg akseptert, sa han under en pressekonferanse i kjølvannet av hackerskandalen til NoW.

Rupert Murdoch på sin side har tidligere ikke ønsket å akseptere den, før nå. Rebekah Brooks har tidligere vært sjefredaktør for Now, og senere for the Sun. Hun har fram til i dag ledet den engelske avisdivisjonen til News Corporation.

Men den siste uken har News International under Brooks opplevd at omtrent alle mediene i selskapet er gjenstand for anklager om grove etiske overtramp og vil bli gransket av politi og politiske myndigheter.

Føler et stort ansvar

I en e-post Brooks skal ha sendt til sine ansatte skriver hun at hun føler ansvar for menneskene som er blitt skadet av avisenes overtramp. Brooks skriver også at hun selv har ment at det riktige er å lede aviskonsernet gjennom krisen, men at dette ønsket har gjort at hun selv er blitt fokus for debatten rundt NoW-skandalen.

– Derfor har jeg gitt Rupert og James Murdoch min oppsigelse. Og selv om den har vært gjenstand for diskusjoner, har oppsigelsen denne gangen blitt akseptert, skriver hun i e-posten som er gjengitt i MediaGuardian.

Powered by Labrador CMS