Alexandra Beverfjord. Foto: Flickr/Creative Commons/Marte Garmann
Alexandra Beverfjord. Foto: Flickr/Creative Commons/Marte Garmann

NRK må nedbemanne

Som en følge av kuttene på 17 millioner kroner, må nyhetsdivisjonen i NRK kutte 22 stillinger.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det kom frem på et allmøte på Marienlyst mandag, skriver NRK på egne nettsider

Bakgrunnen er at NRKs Nyhetsdivisjon både har med seg kutt fra årets budsjett som foreløpig ikke er tatt, og at man møter nye effektiviseringskrav for 2016.

– Dette betyr at vi må effektivisere driften, sier nyhetsdirektør Alexandra Beverfjord, til NRK.

Nedbemanningen skal skje i to faser, hvor de første 14 stillingene skal kuttes fra januar til mars. I fase to skal 8 stillinger kuttes, og mer informasjon om denne fasen kommer etter nyttår. 

Bekymret for kvaliteten

Leder i fagforeningen NRKJ Richard Aune sier til Journalisten at han forstår at Nyhetsdivisjonen må kutte utgifter som en konsekvens av at de må følge et budsjett. Men når det blir færre folk på jobb så må det kuttes tilsvarende i arbeidsoppgaver.

Han legger til at nå begynner de å nærme seg et punkt hvor de ikke lenger kan opprettholde den samme produksjonen som før.

– Skal det kuttes i redaksjonelle stillinger, må ledelsen også snart se på arbeidsoppgaver og publiseringsforpliktelser. Vi kan ikke fortsette å publisere like mye som vi gjør nå når vi blir så mange færre.

Han legger også til at når det stadig blir færre, er det svært krevende for de ansatte å føle at de gjør en god nok jobb.

– Våre folk forteller at de stadig oftere opplever at de ikke får gjort en god nok jobb. Vi må ha tid til å intervjue tilstrekkelig med kilder for å få belyst sakene skikkelig, det må være tid til faktasjekk og det må være tid til å redigere reportasjene, slik at de blir gode og forståelige. Det er dette vi krever, og det er frykten for at dette ikke lenger skal være mulig som gjør at vi er bekymret.

NRKJ-lederen forteller at ledelsen har forespeilet en god involvering av klubben i nedbemanningsprosessen. 

– Og det lover godt. Vi føler at vi blir tatt på alvor. 

Alle berørt

Nedbemanningen vil berøre alle deler av driften. Nyhetsdivisjonen har i dag 37 redigere og 28 fotografer, og det foreslås nå kutt i produksjonen på 3,2 årsverk innenfor dette området.

– Vi må endre arbeidsflyten for skape økt fleksibilitet i 2016, sier Beverfjord til NRK.

Hun forteller at flere skal involveres i produksjon av levende bilder. Fotografer skal kunne redigere, og redigerere skal kunne fotografere.

Powered by Labrador CMS