Lederne i Aftenposten skal vurdere de ansattes kompetanse

Og alt skal være på plass en måned før jul.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Torsdag ble de ansatte i Aftenposten orientert om fremdriften ledelsen ønsker i forberedelsene til omorganisering. Det er et stramt tidsskjema det opereres etter.

Ifølge en epost til de ansatte heter det at innen 26. november skal ledelsen ha funnet hvilken plass den enkelte ansatte skal ha i organisasjonen fremover.

– Som dere ser er dette en stram tidsplan. Det er mange gode grunner for å vi gjøre alt vi kan for å holde disse fristene; ingen i redaksjonen har noe ønske om å leve i usikkerhet lenger enn høyst nødvendig, skriver Berit Simenstad i en epost til de ansatte. Hun åpner for at tidsplanene kan justeres dersom det viser seg at prosessen går for fort.

Vurdere plassen sin

• Den første oktober var fristen de ansatte i avisen hadde til å gjøre rede for sin egen kompetanse, slik Journalisten tidligere har omtalt.

• I forrige uke skal forslag til ny organisasjon ha bli lagt fram. Etter det Journalisten forstår er det her ikke plassert noen «hoder i de forskjellige boksene», ei heller antall. De forskjellige avdelingene skal drøfte dette fram til slutten av neste uke. På tampen av oktober skal den nye organisasjon, uten ferdig fordelt mannskap, være klar.

• Når de ansatte i landets største avis går inn i november, er samtalene mellom avdelingsledere og ansatte i god gang. I disse samtalene skal de ulike stillingene, inkludert deres beskrivelser, drøftes. Hensikten med disse samtalene er ifølge eposten å se på forhold, kompetanse eller andre ting som burde fram, sammen med den ansattes egenevaluering og vurdering av hvilke stillinger hun eller han mener er mest relevant for sin kompetanse.

Før jul

• Og så gjennom november skal den ansattes leder sette seg ned med en annen leder og sammen vurdere kompetansen før plassene tildeles. Og en måned før jul skal de ansatte blitt innplassert i jobbene sine.

• Før det, den 20. oktober, går fristen for å akseptere tilbudet om gavepensjon ut. To uker etter det går fristen for å søke om sluttpakker også ut.

 

Powered by Labrador CMS