Aftenposten blir i Postgirobygget til sommeren 2014. Foto: Kathrine Geard

Dårlig klima utsetter Aftenposten-flytting

Lufta var for dårlig i VG-huset.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Egentlig skulle Aftenposten ha flyttet inn i fire av etasjene i VG-huset i Akersgata på nyåret 2014. Nå viser det seg at tidsskjemaet sprekker. For i en gjennomgang av bygget som inntil nylig også huset NTB og Scanpix, viser det seg at ventilasjonen rett og slett ikke er god nok.

Dermed flytter VG midlertidig inn i de fire etasjene som Aftenposten skal ha, mens deres egne fire etasjer får inneluft som holder den standard som forventes.

Administrerende direktør Sondre Gravir i Aftenposten bekrefter at avisen blir i Postgirobygget i overkant av et halvår lenger enn først planlagt.

– Vi bor der tross alt i dag. At vi blir der litt lenger er greit for oss, og helt sikkert også for huseier, sier Gravir.

Holder igjen

Det er selskapet Schibsted Eiendom som forvalter leieavtalene for de to avisene. Mens det er Entra Eiendom som får ekstra leieinntekter fra Aftenposten, er det KLP som eier Akersgata 55. Hvem som skal ta regningen for de fire etasjene ekstra i perioden flyttingen forskyves, ønsker Schibsted ikke å forklare.

– Vi synes ikke det er naturlig å kommentere detaljer og beløp i våre leiekontrakter, og vi ønsker ikke å gå i detalj på hvilke ekstrakostnader som kan påløpe i et slikt prosjekt og hvordan de kan fordeles, sier kommunikasjonsdirektør Anders Rikter.

– Samlokaliseringen av VG og Aftenposten er et stort og viktig prosjekt for Schibsted Norge. Vi må sikre at vi får den standard, kvalitet og fleksibilitet som er nødvendig for arbeidsplassene i moderne mediehus. At det blir noe forsinkelse og ekstrakostnader i et slikt prosjekt er ikke uvanlig, og vi ser fram til å få gode arbeidsplasser som vil være bra for både den enkelte ansattes behov og selskapenes behov.

Powered by Labrador CMS