Ungdomsklubben

Pressen var ikke velkommen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Klubben på Skaun holdes på ungdomsskolen. Etter drapet ble det holdt åpent ekstra dager slik at Ida Moes medelever kunne snakke med hverandre med voksne til stede. I leserbrevet fra Ragnhild Heggem Fagerheim og Astrid Almlid Andersen står det at det måtte stå vakter i døren for å hindre at journalister og fotografer tok seg inn i klubben.

Eli Haugen, leder av kriseteamet i Skaun:

– Pressen ble vist bort fra klubben. Jeg vet at noen snakket tydelig til journalistene, men jeg vet ikke hva som ble sagt.

Henriette G. Holmen, medlem av kommunens kriseteam. Var på klubben mandag, tirsdag og onsdag:

– Pressen oppsøkte klubben, som ligger inne på ungdomsskolen i Skaun. Jeg tror det skjedde både mandag og tirsdag. De var mange.

– Det var ikke noe direkte forbud mot å snakke med ungdommene. Men som sognepresten sier, var vi uvant med situasjonen og forventer normal folkeskikk av mediene.

– Flere ungdommer syntes det var ubehagelig at pressen kom til klubben. Særlig etter Dagbladets klare overtramp med bildet av den siktede på forsida.

– Men det var ikke noe problem å få pressen ut av klubben, jeg opplevde det ikke som vanskelig.

– Fagerheim og Andersen fortalte i leserbrevet at det måtte stå vakter i døra, hvordan kom pressen seg likevel inn?

– Det var vakter, men de sto vel ikke der hele tiden.

– Hvor mange journalister var inne på klubben?

– Jeg snakket bare til en journalist mandag kveld. Han var fra rikspressen. Til sammen tror jeg det kan ha vært 20 mediefolk ved klubben.

Holmen forteller at hun var i kontakt med flere enn en journalist på klubben, men er usikker på hvem hun snakket med og vil helst avstå fra å si navnet.

Powered by Labrador CMS