Kjetil André Aamodt og Kjetil Jansrud vet begge hva det vil si å kjempe om medaljer i mesterskap. Duoen er en sentral del av Viaplays sendinger fra alpin-VM i Courchevel og Méribel.

Alpin-VM i Courchevel og Méribel

– Skulle ønske jeg kunne vært enda tøffere på TV

Det bugner med mesterskapsvisdom i Viaplays studio i alpin-VM. Der gir Kjetil André Aamodt ofte harde analyser, men føler selv at han er blitt litt feig.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Med målområdet rett bak seg gjør Viaplay-teamet de siste forberedelsene til sending. På taket ved siden av Courchevels kommentatorbokser er utsikten så perfekt som man kan få den.

Sentralt i opplegget er to alpinlegender: Kjetil André Aamodt med 20 mesterskapsmedaljer (ni gull) og Kjetil Jansrud med åtte (to gull). De gir ekstra tyngde bak det TV-seerne får servert hjemme i Norge.

16 år er gått siden Aamodt la opp. Siden har han fått masse rutine i ekspertrollen hos NRK, Discovery og Viaplay. Blant utøverne ble han raskt beryktet for sine spisse og ærlige kommentarer.

– Man skal veie ordene sine lite grann. Av og til tråkker man i salaten, men det går an å få fram budskapet uten å være slem, sier Aamodt til NTB.

Mildere enn før

51-åringen mener selv han er blitt rundere i kantene.

– Jeg elsker å være litt Roy Keane på bakrommet, men skulle ønske jeg kunne vært enda tøffere på TV. Jeg er blitt litt feig med årene.

Keane var en hardbarket midtbanespiller for Manchester United. Senere ble han en kompromissløs fotballekspert på britiske skjermer.

– Du er Roy Keane ellers også, flirer Jansrud om Aamodt.

– Det er tofotstaklinger og det ene og det andre. En veldig passende beskrivelse. Alpinsportens Roy Keane.

Fyrer på

Jansrud sier han kunne føle seg truffet av det Aamodt sa om ham.

– Men nå står jeg på den andre siden. Da får man et ekstremt analytisk blikk på det. Jeg kjenner at det er stor forskjell på å være en ekspert kontra hvordan det føles som utøver. Nå er jeg blitt helt som Kjetil og bare fyrer på, forteller han til NTB.

På siden skyter Aamodt spøkefullt inn:

– Jeg var veldig kritisk til Jansrud. Han hatet meg jo i mange år.

– Det er lett å stå her og være kritisk til utøverne. Jeg var fly forbanna da jeg fikk noe negativt fra en eller annen alpinekspert. Som utøver er man i bobla, og sånn må det være.

«Luksusliv»

I fjor satte Jansrud strek etter en lang idrettskarriere. 37-åringen trives med tilværelsen i Viaplay.

– Det er et luksusliv til de grader, men dagene blir lengre og annerledes. På TV ser man bare et sammenklemt produkt, sier han.

– Nå slipper jeg nerver, press og den type spenning som jeg vet at utøverne kjenner på fra de våkner til de er ferdigkjørt. Det er jeg ferdig med etter 20 år.

Alpin-VM er Viaplays klart største satsing på vintersport denne sesongen. Mediehuset har sendt ned 24 medarbeidere til mesterskapet i franske Courchevel og Méribel.

Powered by Labrador CMS