Usikkert hvor mange sluttpakkesøknader Ansvarlig redaktør og administrerende direktør Jan Tore Hamnøy i Haugesunds Avis har mottatt. Foto: Harald Nordbakken, Haugesunds Avis

Hva skjer i Haugesunds Avis?

Styreleder vil ikke kommentere. Administrerende direktør og ansvarlig redaktør vil vite hvem Journalistens kilde er. 

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Ansatte i Haugesunds Avis hadde frist for å søke om sluttpakker tirsdag. Den ble så forlenget til midnatt tirsdag. Onsdag var det klart at det ble nok en utsettelse. Ny frist for å søke sluttpakke er 8. november.

Ingenting å juble for

– Klubben ba om lengre tid, siden det er en stor avgjørelse å bestemme seg for om en skal si opp jobben. Denne utsettelsen er likevel ingenting å juble for, sier klubbleder Terje Størkseni Haugesunds Avis.

Avisen skal spare inn 12 millioner kroner. Det betyr ifølge Størknes at det er mange årsverk som må bort. Han er også kjent med hvilke øvrige grep ledelsen har tenkt å ta for å kutte.

– Jeg kan ikke si noe om det konkrete innholdet i ledelsens planer før etter styremøtet den 6. november. Men hvor mange som søker sluttpakke har ingenting å si for utfallet av de øvrige kuttforslagene. Ledelsen har bestemt seg. 

Ingen kommentar

Styreleder Eirik Bogsnes, konserndirektør i Amedia med regionansvar for mediehus samt fellestjenester, henviser alle spørsmål om nedskjæringene videre til Hamnøy. Han vil heller ikke svare på hva styret mener om at klubben har uttrykt mistillit til redaktøren.

– Dette er et indre anliggende i Haugesunds Avis. Jeg har ikke noe ønske om å kommentere dette i mediene, gjentok Bogsnes.

Saken er oppdatert: 

Journalisten forsøkte å få kontakt med Jan Tore Hamnøy, ansvarlig redaktør og administrerende direktør i avisen. Han har avist alle opprigninger. Vi mottok til slutt en sms om at han kunne svare på epost. I meldingen spurte han også hvem kilden vår var.

Epost med spørsmål ble sendt til Hamnøy ved to-tiden onsdag. Da denne saken ble publisert, midt på dagen torsdag var det ennå ikke kommet svar. 

Torsdag ettermiddag ringte imidlertid Hamnøy. Han hevdet at det var en teknisk glipp i epostprogrammet, og at eposten var blitt liggende hos ham.

- Det var aldri min intesjon å ikke svare, sa Hamnøy.

Dette sto i eposten

Hva er årsaken til de forlengede fristene?

–Vi ønsker å være helt sikre på at alle som er interessert får litt bedre tid på seg. Samtidig har vi videreført tilbudet om karriererådgiving. Det er viktig for oss at eventuelle søkere får anledning til å innhente nok informasjonen på forhånd til å kjenne til konsekvensene ved å inngå en avtale om sluttpakke.

- Hvor mange søknader trenger dere?

-Hvor mange færre ansatte vi vil være etter at budsjettprosessen er over kan jeg ikke kommentere før vi er ferdig med prosessen.

Hva består sluttpakken i?

-Vi har tilbudt etterlønn, gavepensjon og ulike former for rådgiving og kurs.

Hvor fornøyd er du med fremdriften på nedskjæringsplanene?

–Vi har i denne fasen avsluttet drøftelsene med våre tillitsvalgte. Prosessen går sin naturlige gang og vi er fornøyd med fremdriften.

Er det planlagt andre kutt?

–Ja, vi ser på alle sider av vår virksomhet.

Og hvordan er stemningen i avisen for tiden?

–Det blåser i Haugesunds Avis om dagen. Mediehuset er i forandring – igjen. Det er sterke følelser i sving, både blant oss ansatte og blant mange lesere som er opptatt av og glade i lokalavisen sin og som har oppfattet at det skjer noe hos oss. Det er en krevende og smertefull prosess for oss alle. Samtidig ser vi lyspunkter og resultater av hardt arbeid

 

 

 

 

Powered by Labrador CMS