Espen Egil Hansen tar over som administrerende direktør, i tillegg til jobben som sjefredaktør. Foto: Birgit Dannenberg

Hansen blir publisher i Aftenposten

Tar over direktørjobben etter Sondre Gravir, som blir ny Finn-sjef.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ni år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Styret i Finn.no har ansatt Sondre Gravir (37) som ny administrerende direktør fra 1. februar. Gravir kommer fra jobben som administrerende direktør i Aftenposten og etterfølger Christian Printzell Halvorsen, som forlot toppjobben i Finn.no i november. Gravir går samtidig inn i ledergruppen i Schibsted Classified Media.

Samtidig er det avklart at Aftenposten går over til enleder-modell. Sjefredaktør Espen Egil Hansen (49) er ansatt som publisher. Hansen har vært sjefredaktør i Aftenposten siden desember 2013.

Tiden moden

– Aftenposten har i dag et meget velfungerende lederteam både redaksjonelt og kommersielt. I tillegg har vi i Schibsted Norge etablert sterke sentrale enheter innenfor annonse og lesermarked. Dette gjør at styret mener det nå ligger til rette for en enleder-modell i Aftenposten. Espen Egil Hansen har gjort en svært god jobb siden han tiltrådte som sjefredaktør, og jeg er trygg på at han vil gjøre det samme i rollen som publisher i Aftenposten, sier styreleder Didrik Munch, som også er konsernsjef i Schibsted Norge. 

Hansen var sjefredaktør i VG Nett fra 2008 til 2011. Fra 2011 var han redaktør med ansvar for VG Nett, VGTV, VG Mobil og VG+ i den felles mediehusorganisasjonen. Han satt i Norsk Redaktørforenings hovedstyre fra 2009 til 2013, og er styremedlem i International News Media Association (INMA).

– Jeg har vært i Aftenposten i et drøyt år og opplever at vi får til gode ting både journalistisk og kommersielt. Vi markerer oss journalistisk gjennom for eksempel mobilavlyttingssaken og vi har stadig flere lesere på våre digitale produkter. Utfordringene for mediebransjen er store, men Aftenposten har et godt driv og jeg ser fram til å lede et samlet mediehus med kompetente og entusiastiske medarbeidere – og lesere som forventer mye av oss, sier Hansen.

Sondre Gravir blir ny administrerende direktør i Finn. Foto: Birgit Dannenberg

Ny Finn-sjef

Sondre Gravir har vært administrerende direktør i Aftenposten siden januar 2012. I denne tiden har han samtidig hatt et overordnet ansvar for konsernområder på tvers av mediehusene i Schibsted Norge.

Gravir har sittet i styret til Finn.no siden april 2013. Før han kom til Aftenposten var han administrerende direktør i Bergens Tidende i perioden januar 2009 til desember 2011. Fra januar til oktober 2008 var Gravir konstituert administrerende direktør i Stavanger Aftenblad.

Den nye Finn-sjefen er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole med spesialisering innen finans. Han har også studert finansrelaterte MBA-fag ved National University of Singapore.

Styreleder Terje Seljeseth i Finn.no er godt fornøyd med ansettelsen.

– Vi har hatt en god og grundig prosess for å være sikre på å finne den beste personen til å lede Finn.no videre. Flere sterke, interne kandidater ble nøye vurdert. Etter en helhetsvurdering landet valget på Sondre Gravir. Jeg er trygg på at han med sin brede ledererfaring, gode resultater og inngående kjennskap til selskapene i Schibsted, vil være et godt valg for å lede Finn.no sin utvikling videre, sier Terje Seljeseth i en pressemelding.

Gleder seg

I samme pressemelding sier Gravir at han gleder seg til å ta fatt på jobben i Finn.no.

– Det er tungt å slutte i Aftenposten. Det er et fantastisk mediehus med utrolig dyktige og flotte mennesker. Aftenposten har nå en sterk utvikling både i leser- og annonsemarkedet som det blir spennende å følge framover.

Powered by Labrador CMS