Serie A-debuten til Cristiano Ronaldo blir å se på en helt ny strømmetjeneste. Foto: Tsutomu Takasu / CC by 2.0 / Flickr.com
Serie A-debuten til Cristiano Ronaldo blir å se på en helt ny strømmetjeneste. Foto: Tsutomu Takasu / CC by 2.0 / Flickr.com

Ny strømmetjeneste sender La Liga og Serie A i Norge

Det har vært usikkert hvem som skal sende La Liga og Serie A.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Sportsrettighetsselskapet IMG har nå bestemt seg for å lansere sin egen strømmetjeneste.

Tradisjonelt ville rettighetene blitt solgt videre til kjente TV-aktører allerede etablert i det norske markedet, men IMG har valgt å satse på egen hånd. Det meldte rettighetsbyrået i en pressemelding mandag.

Alle kampene fra den spanske og italienske toppdivisjonen i fotball skal sendes via strømmetjenesten Strive.

Det var i vinter at IMG sikret seg rettighetene for sesongene til og med 2020/21.

– De som i dag ser på fotball, må ofte betale dyre sportspakker. Vi ønsker å tilby en slags à la carte-meny der du betaler for det du vil se og ikke alt annet også. Det skal være rimelig og fleksibelt, og der ønsker vi å gå i bresjen, sier IMG Nordic-sjef Kristian Hysén til VG.

Ifølge avisen vil det koste 79 kroner i måneden eller 499 kroner i året å abonnere på den nye tjenesten. I første omgang vil kampene kun gå over nett.

– Det skal spilles 380 kamper i La Liga og 380 i Serie A. Alle de vil du kunne se på Strive, og så vil vi i fase to vurdere om vi skal opprette en lineær TV-kanal for å vise fram innholdet vårt der også, sier Hysén.

Strive skal også lanseres i Sverige og Danmark. Det ligger an til engelske kommentatorer i starten, men IMG jobber for å skaffe lokale kommentatorer.

Det er Viasat-plattformene (NENT-gruppen) som har sendt La Liga og Serie A de siste årene.

La Liga sparkes i gang fredag 17. august, mens Serie A starter dagen etter.

Foto: Tsutomu Takasu / CC BY 2.0 / Flickr.com

Powered by Labrador CMS