Høyt fravær i Kristiansand

Men Bergens Tidende har høyest i Media Norge.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I forrige uke fortalte Journalisten at sykefraværet i Bergens Tidende var hele ti prosent i fjerde kvartal. Sjefredaktør Trine Eilertsen bekreftet for litt over en måned siden at bedriften sliter med høyt fravær, men understreket samtidig at det var satt i gang tiltak for å få fraværet ned.

Høyt

Klubbleder Arild Berg Karlsen er redd det høye fraværet i redaksjonen ikke er noen tilfeldighet, selv om han er langt fra sikker på hvorfor antallet er steget.

– Det blir ren gjetting, men jeg vet folk er blitt slitne. Vi er færre og vi løper fortere og ønsker selvfølgelig å lage best mulig avis, og mener vi gjør det. Og det krever. Jeg frykter at det er den som er en del av årsaken.

Bekymret

Nå viser det seg at sykefraværet også i Fædrelandsvennen er langt høyere enn normalt. Ifølge klubbleder Marianne Gauslaa i redaksjonsklubben var fraværet i fjerde kvartal på like under 6 prosent i hele mediehuset, og 6,35 prosent for redaksjonen isolert.

Gauslaa forklarer at tallene gir grunn til bekymring, men at det så langt ikke forligger noen forklaring bak det høye tallet.

– Men det er klart at det nok er slitasje som ligger til grunn. Vi er færre som løper fortere enn før.

Samtidig legger hun til at ledelsen heller ikke tar noen valg, men at de ansatte skal gjøre det samme som før.

Redaksjonen

Sykefraværet i Aftenposten var ifølge foreløpige anslag på 4,9 prosent i fjor. Ifølge NJ-klubbleder Knut Nygaard ligger redaksjonen litt høyere enn snittet.

– Det er litt vanskelig å peke på bare nedbemanning som årsaken til dette, sier han.

Finn Våga i Stavanger Aftenblad forklarer at det der ikke er noe som tyder på illevarslende høye tall. Det er ikke finregnet, men fraværet totalt i bedriften er på mellom 2,5 og 3,5 prosent.Powered by Labrador CMS