Informasjonsansvarlig Hege Storhaug i HRS. Foto: Tore Sætre/Wikimedia Commons

Islamkritiske nettsteder på delingstoppen

– Norske medier har langt på vei gjort seg irrelevante på det viktigste temaet, nemlig islam og innvandring, sier Hege Storhaug.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Tall fra analysetjenesten Storyboard viser at Document er det tiende største norske nettstedet i antall delinger på sosiale medier de siste 30 dagene, skriver Klassekampen.

Mens det månedlige antallet delinger av Document-saker i første halvdel av 2015 lå stabilt mellom 30.000 og 40.000, teller Storyboard hele 230.000 delinger i mai i år.

Human Rights Service-nettstedet rights.no ligger på 15. plass. Begge nettstedene lå inne på topp 30-lista for 2016, men de har klatret det siste året.

– Analyseverktøyet Storyboard henter inn rundt 5.000 norske nyhetssaker og 1.500 blogginnlegg daglig, opplyser Storyboard-sjef Olav Hjertaker. Han har fulgt veksten til Document og HRS, som ble lagt til i Storyboards oversikt i henholdsvis 2014 og 2015.

– Jeg tror disse nettsidene har gått litt under radaren, sier han og viser til at ingen av dem regnes med i de store, tradisjonelle medieundersøkelsene, sier han,

Informasjonsansvarlig Hege Storhaug i HRS mener mange norske journalister mangler kunnskap om islam og innvandring.

– Norske medier har langt på vei gjort seg irrelevante i mange år på det viktigste temaet, nemlig islam og innvandring. HRS har opparbeidet seg høy troverdighet på feltet gjennom årene, sier hun.

Powered by Labrador CMS