Video «på» papir

Adresseavisas lesere kan se video ved hjelp av strekkoder i papiravisa.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag lanserte Adressa en ny Iphone-applikasjon samtidig som de begynte å trykke såkalte QR-koder (quick response) i papirutgaven. Det betyr at brukere av iPhone og andre mobiltelefoner med mulighet for å lese slike strekkoder kan se video ved å rette mobilkameraet mot koden i papirutgaven.

Først i Norge

Strekkodene inneholder informasjon som QR-lesere gjenkjenner. Den nye applikasjonen fra regionavisa inneholder en slik leser. Når papirlesere av avisa retter mobiltelefonen mot en QR-kode vil programvaren åpne en lenke til en video. Strekkodene kan også inneholde ren tekstinformasjon.

Avisa hevder at de er den første norske mediebedriften som tar i bruk teknologien i redaksjonell sammenheng.

Relevante videoer

Ifølge prosjektleder Christer S. Johnsen vil QR-kodene brukes for å lenke til videoer som er relevante for artiklene som står på trykk.

– Det handler om å gjøre innholdet vårt så tilgjengelig som mulig. De fleste har telefonen i nærheten når de leser papiravisen, dette gjør veien kortere til relevant innhold på nettet, sier han til egen nettavis.

Annonsemuligheter

Digital redaktør Rolf Dyrnes Svendsen sier at teknologien også åpner muligheter for annonsører.

– Det er et redskap de kan benytte seg av, og det er opp til dem å se mulighetene, sier Svendsen.

VG testet lignende teknologi

VG testet i fjor en lignende teknologi i forbindelse med annonser for filmen «Trolljegeren». Denne bygde imidlertid på en teknologi som blir kalt AR-strekkoder.

 

Powered by Labrador CMS