Prisdryss for Schibsted

Svenska Dagbladet og Aftonbladet vant tre av fire journalistpriser.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Prestisjefylte Stora Journalistpriset i Stockholm torsdag 22. november ble en stor suksess for ansatte i norskeide Schibsted.

Inger Atterstam, helsereporter for SvD i 30 år, vant Lukas Bonniers Stora Journalistpris – den høyeste utmerkelse en svensk journalist kan få. SvD tok også hjem prisen som Årets fornyare for sitt arbeid med Räntekartan.

Aftonbladets Carina Bergfeldt vant Stora Journalistpriset i kategorien Årets berättare for sitt arbeid om Norge ett år etter tragedien på Utøya. “Dagen vi aldrig glömmer - Massakern på Utøya” er en 16 sider lang reportasje Bergfeldt skrev etter å ha reist gjennom Norge og truffet de som overlevde terroren på Utøya.

- Jeg gratulerer alle vinnerne med sine strålende prestasjoner. Å vinne tre av fire priser i Stora Journalistpriset er intet mindre enn imponerende. Det er også et klart bevis på viktigheten og kvaliteten på den journalistikken som drives både i SvD og Aftonbladet, sier konsernsjef Rolv Erik Ryssdal.

Bo Göran Bodin og Daniel Öhman, som jobber for Ekot i Sveriges Radio, ble belønnet med Stora journalistpriset i klassen Årets avslöjande for “Saudiaffären”.

Powered by Labrador CMS