Benjamin Hagen Einarsen presenteres som redaktør på stiftelsesmøtet i Avisa Lofoten. Foto: privat

Fra førskolelærer og stand-up til redaktør

Benjamin Hagen Einarsen blir redaksjonelt ansvarlig for den kommende Avisa Lofoten.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ni år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Amedia får mediekonkurranse i Lofoten etter et initiativ fra blant annet Kenneth Grav, som først startet Lofot-Tidende, og senere solgte avisen til daværende A-pressen. Men initiativtagerne har holdt kortene tett til brystet når det gjelder hvem som skal lede den nye avisen.

Bratt læringskurve

Det er Benjamin Hagen Einarsen som får den jobben. Det melder han selv på Facebook. Han er utdannet førskolelærer og har jobbet som det siden han flyttet tilbake til hjemstedet Leknes i Vestvågøy for tre år siden.

– Jeg pleier å si at jeg har jobbet med 20 mennesker under meg på mellom 3 og 6 år. Det blir stor forandring å bli redaktør, men jeg ønsker å skape noe og fremheve det positive i alle, og i regionen våres, sier Einarsen til Journalisten.no.

Han forteller at han ble headhuntet til jobben til tross for at han karakteriserer sin redaksjonelle erfaring som «liten».

– Jeg ser fram til en bratt læringskurve.

Les også Journalistens reportasje fra Lofoten 2014.

Papir

33-åringen har vært engasjert i lokalmiljøet og sitter blant annet i styret i den lokale fotballklubben. Han har også bygget opp selskapet StandUp Lofoten gjennom tre år.

Den nye avisen starter å jobbe i august og tar sikte på første utgivelse i september. Fokuset blir kun papir i første omgang, ikke nett, ifølge Einarsen. Om det blir en eller to ukentlige utgivelser er ikke avgjort ennå.

Daglig leder i selskapet Avisa Lofoten som får dekningsområde i Vest-Lofotens kommuner Vestvågøy, Moskenes og Flakstad, blir Tore Solheim. Han har mer enn 20 års erfaring som selger i Lofot-Tidende.

– Utover det har vi ingen konkrete navn vi ønsker eller kan gå ut med, svarer Einarsen på spørsmål om hvem andre han får med seg.

Den nye avisen startes som en protest mot Amedia som lot Leknes-avisen Lofot-Tidende gå inn i Svolvær-baserte Lofotposten i fjor. Einarsen sier at leserne synes utviklingen i aviskonkurransen har vært trist.

– Troverdigheten har falt når de ser at den styres mer og mer fra Vågan enn fra Vest-Lofoten. Det er en spesiell situasjon.

Type

Kenneth Grav er valgt til styreleder i selskapet Avisa Lofoten AS. På spørsmål om hvordan han kan ansette en redaktør uten redaksjonell erfaring, svarer han slik:

– Det hadde ikke jeg heller da jeg ble redaktør. Og jeg var redaktør i 20 år. Det vi har sett etter er holdninger og en type som har de forutsetningene som skal til, sier Grav til Journalisten.no.

Han mener den ferske redaktøren får et godt kontaktnett rundt seg med ham selv som styreleder og etterhvert kontakt med Landslaget for Lokalaviser (LLA).

Ifølge Grav trenger avisen et opplag på mellom 2.000 og 2.500 for å gå rundt.

Les mer om mediene i Lofoten.

Powered by Labrador CMS