NTB:

Sydney Foto: JJ Harrison/WIkimedia

Flytter natt=produksjon til Australia

På plass down under om 11 måneder.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ni år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Over en lengre periode har ledelsen i NTB utredet og vurdert å flytte nyhetsbyråets produksjon om natten til Australia. Sjefredaktør og administrerende direktør Pål Bjerketvedt har ved tidligere anledninger sagt at en slik flytting vil kunne gi nyhetstjenesten mer ressurser til denne virksomheten.

Det er en måned siden styret i NTB lot ledelsen ta avgjørelsen om en flytting skulle skje eller ei.

De ansattes styrerepresentant Anna Nesje har tidligere sagt at off-shoring av tjenestene er feil vei å gå. Og at ledelsen heller bør se på hvordan kapasiteten utnyttes i Norge.

Pål Bjerketvedt flytter nattproduksjonen til Sydney for å møte endrede medievaner.
Fra ledelsens ståsted handler det om å frigjøre ressurser. I dag går åtte personer i turnus for å sørge for innholdsproduksjon på natten. I Australia vil fire personer arbeide med det samme, men da ikke i turnus siden det vil skje innen ordinær arbeidstid.

Selv om de ansatte var motstandere av en flytting, er ikke Bjerketvedt bekymret for moralen.

- Vi har hatt lange og gode diskusjoner, så nei, jeg tror at nå da beslutningen er tatt vil vi kunne få til en konstruktiv prosess for å planlegge og gjennomføre. Vi vet ved samtaler og undersøkelser at det er mange av våre journalister som ønsker seg en periode i Sydny og nå får de muligheten.

Skuffet

- Dette er veldig, veldig skuffende, men ikke overraskende. Ledelsen har hele tiden vært svært begeistret for ideen, til tross for våre faglige argumenter imot. Nå håper jeg andre redaksjoner blir forskånet fra å oppleve det samme. For ikke å snakke om andre avdelinger, sier Anna Nesje til Journalisten.n

Hun legger til at hun er forbauset over mangelen på debatt om off shoring i bransjen, og i fagbladet Journalisten.

- Vi er jo ellers så flinke til å slå ned på lignende tilfeller i andre bransjer.

Internt er det gått ut melding om at NTB tar sikte på å etablere seg hos det australske nyhetsbyrået AAP fra 1. september neste år.

De fire årsverkene som har vært tilknyttet nattproduksjonen som ikke skal til Australia, vil ifølge Bjerketvedt bli satt til annen journalistisk virksomhet i Oslo.

Powered by Labrador CMS