Nå er Stortingets postjournal på nett

Nå kan hvem som helst søke opp dokumenter som sendes til og fra Stortinget.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Også intern korrespondanse er tilgjengelig. Alt er utgangspunktet offentlig, med mindre det er unntatt gjennom lov. Den offentlige postjournalen er tilgjengelig via eInnsyn, opplyser Stortinget.

På nettsiden, som ble tilgjengelig fra 1. februar, kan man bestille innsyn, og kravet vil normalt bli behandlet i løpet av tre virkedager.

Holdt løfte

I desember begynte Fædrelandsvennen å publisere Stortingets postjournal på nettstedet innsyn.no etter lang tids ventetid på nasjonalforsamlingens egen løsning. Stortingsdirektør Ida Børresen sa seg den gang enig i at det var pinlig at mediene tok saken i egne hender:

– Jo, det er jeg ikke fornøyd med. Dette har tatt alt for lang tid. Det skyldes blant annet at vi har hatt et utdatert journalsystem, sa Børresen til Journalisten. 

Hun lovet samtidig at den nå lanserte løsningen skulle være på plass fra 1. februar.

Bruker krefter på andre etater

Initiativtager Tarjei Leer-Salvesen bak innsyn.no sier at han nå vil lenke opp til Stortingets nye tjeneste, og legge allerede indekserte postjournaler som arkiv på nettstedet.

– Dette er helt strålende, og vi feirer det som en liten seier. Jeg har allerede sendt min første innsynsbegjæring, sier Leer-Salvesen til Journalisten.

Han har nettopp fått beskjed om at Fritt Ord vil støtte nettstedet med 70.000 kroner som skal gå til å utvikle innsyn.no videre.

– Dette gir meg anledning til å ta fatt på andre etater, og jeg vil begynne med helseforetakene og Den norske kirke.

Powered by Labrador CMS