Programleder Bjarne Brandal og regionredaktør Tone Kunst. Foto: NRK

NRK i Nord-Norge starter daglige nettsendinger

Skal sende to timer fra klokken 17 til 19.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Fra mandag 6. februar vil de tre nordligste distriktskontorene i Finnmark, Troms og Nordland starte daglige nettsendinger. De siste 15 minuttene, i den ordinære 18.45-sendingen, blir det vanlig sending fra hvert kontor.

– Dette blir et helt nytt tilbud for folk i nord. Ei daglig nettsending på ukedager gir oss en mulighet til å gi vise nyheter og hendelser fra nord bedre enn i dag. I tillegg skaper dette rom for å gå i dybden på viktige saker fra hele Nord-Norge, sier konstituert regionredaktør Tone Kunst i NRK i Nord-Norge i en pressemelding.

Første sending vil bli preget av at den går på samefolkets dag. Sendingene vil veksle mellom å gå fra Bodø og Tromsø annenhver uke.

– Jeg tror dette blir veldig spennende både for oss og for våre seere. Det blir ei helt ny erfaring for meg å være programleder for ei såpass lang nyhetssending, men det gir igjen rom til en mye mer personlig stil. Jeg gleder meg, sier Bjarne Brandal, som blir programleder for sendingene som i første rekke er et prøveprosjekt på seks uker.

Folk på plass

Til Journalisten sier redaksjonssjef nyheter Eivind Undrum Jacobsen at sendingen gir mulighet for NRK til å bruke mer tid på temaer, som for eksempel de som har vært del av de lokale radiosendingene som går fram til klokken 16.

– Dette gjør vi fordi vi ser vi kan gå mer i dybden. Vi skal ta inn debatt og utvikle journalistikken mens den pågår. Det blir flere gjester og flere innganger. Vi skal bruke mer tid rett og slett, sier Jacobsen.

Når det gjelder økonomien i prosjektet, sier redaksjonssjefen at prosjektet ikke koster NRK en krone fordi det allerede er innført liveturnuser slik at alle nødvendige folk allerede er på jobb i tidsrommet.

– Det blir bare noen tilpasninger.

På spørsmål om sendingen er et prøveprosjekt for andre distriktskontorer i NRK, sier han at dette er noe de nordnorske kontorene eksperimenterer med.

– Vi vil se hva vi kan få til innenfor rammene vi har av ressurser. Andre må gjerne prøve, og prøve andre ting.

Powered by Labrador CMS