Ringte forskanset mann

Samtidig holdt politiet væpnet aksjon på utsiden.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Natt til tirsdag forskanset en mann seg i sitt eget hjem i Loddefjord i Bergen. Under denne aksjonen ringte en journalist fra ABC Nyheter til mannen, skriver Bergensavisen.

Kontaktet ikke politiet

Redaktør Tor Strand sier til BA at de hadde fått vite gjennom en mellommann at den forskansede ønsket kontakt og at journalisten avklarte med ham, før telefonen til Bergen ble tatt. Politiet ble ikke kontaktet før samtalen ble etablert.

Nei, journalisten avklarte med meg. Jeg stiller ingen spørsmål ved å ringe ham. Han ønsket å snakke med oss, vi mente at vi kunne bidra til å løse saken ved å ringe ham, sier Strand til BA.

Livsfare

Politiinspektør Tore Salvesen er kritisk til måten ABC Nyheter har opptrådt på, og sier politiet ikke ønsker at slikt skjer igjen.

Det er veldig uheldig at en journalist går direkte inn i aksjon. Satt på spissen, kan det være med på å sette personer i livsfare, sier Salvesen til BA.

– Det er veldig uheldig at en journalist går direkte inn i aksjon. Satt på spissen, kan det være med å sette personer i livsfare, sier politiinspektør Tore Salvesen til BA.
Powered by Labrador CMS