Styreleder Øystein Hjørnevik (bak) har formelt ansatt Audun Bårdseth som ansvarlig redaktør i Gjengangeren. Foto: Ellen Johannessen, Gjengangeren

Audun Bårdseth går fra konstituert til fast sjef i Gjengangeren

43-åringen med bred intern erfaring er ansatt som ny ansvarlig redaktør og daglig leder.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Audun Bårdseth etterfølger Torgeir Lorentzen i dobbeltsjefrollen. Han har vært konstituert i funksjonen siden Lorentzen meldte sin avgang i november i fjor.

Les også: Offer for min egen stahet

Bårdseth har lang fartstid og bred erfaring fra Gjengangeren. Han ble ansatt i lokalavisa i Horten som journalist i 1994.

Siden har han vært vaktsjef og nyhetsredaktør i mediehuset. 

Ti år som nyhetsredaktør

- Jeg var nyhetsredaktør i ti år, men dette er en helt annen jobb. Nå får jeg et helt annet forhold til avisa både internt og utad. Tiden som konstituert har ikke avskrekket meg, tvert imot. Det har vært veldig morsomt og lærerikt, sier Bårdseth til Journalisten.

Nå gleder han seg til å fortsette å være en del av det lokale engasjementet som driver både byen og avisa. Men det blir ingen revolusjon i Gjengangeren, forsikrer han, Det er liksom heller ikke stilen i tradisjonelt borgerlige Horten.

- Men har du sterke meninger som kommer til å prege Gjengangeren?

- Ja, det har jeg. Jeg har blant annet videreført tradisjonen med egen lørdagskommentar, i samarbeid med vår faste tegner Anders Kaardahl. Det er et format jeg har blit glad i og som jeg ønsker å videreutvikle, i samarbeid med den dyktige staben her.

Amedia-samarbeid

Bårdseth sier at han føler seg trygg også i den administrative og økonomiske rollen, i samarbeid med styreleder Øystein Hjørnevik og andre i eierkonsernet Amedias virksomhet i Vestfold.

– Med Bårdseth får avisen en leder som vil bidra aktivt til at Gjengangeren kommer seg godt igjennom de endringene mediebransjen står oppi. Han forstår utviklingen og legger stor vekt på Gjengangerens digitale satsing videre. Han kjenner Gjengangeren og Horten til fingerspissene, og har som nyhetsredaktør gjennom et tiår ledet et nyhetsarbeid som sterkt har medvirket til at Hortens lokalavis har styrket sin posisjon og hatt opplagsvekst, sier Hjørnevik til Gjengangerens nettutgave.

 

Powered by Labrador CMS