Den store vinneren av departementets omgjøringer er Svein Larsens Radio Metro. Foto: Birgit Dannenberg

Lokalradio får svar på klagene

Giske besvarer klagene på vei ut av departementet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Lokalradiobransjen har de siste par årene vært preget av stor usikkerhet. Denne usikkerheten ble ekstra sterk da Medietilsynet i fjor sommer delte ut konsesjoner som førte til store endringer. Dette ble klaget inn og anket for kulturminister Giske, som forkastet alle tildelingene tilsynet hadde gjort.

Omgjøringer

Dermed ble det igjen mulig å søke på nye konsesjoner, med den konsekvens at P4 ble med på søkerlaget, samt at Oslo-vinneren Radio Metro søkte på flere konsesjoner.

Disse ble også de store vinnerne da tildelingen av konsesjoner fant sted i mars.

Medietilsynet valgte i sommer å avise alle klager som kom på deres tildelingsvedtak, og sendte disse videre til kulturministerens kontor. På vei ut av departementet har Giske behandlet ferdig klagene. Og flere av tildelingene gjøres om.

I konsesjonsområdet Lørenskog har departementet kommet fram til at konsesjonen må lyses ut på nytt, da to av søkerne har levert inn like bud.

Larsen vinner

Den store vinneren av departementets omgjøringer er Svein Larsens Radio Metro. Hans selskapet 21st Venture fikk konsesjoner områdene Gjøvik, Lillehammer, Gaustad og i området Drammen. Dermed får han ytterligere to konsesjoner i tillegg til dem selskapet har i Asker og Bærum, Oslo, Bergen og Trondheim.

Radio1 forblir utenfor Oslo, men har fått medhold på sin klage i Trondheim, hvor kanalen får den tidligere frekvensen til NRK Alltid Klassisk.

I Haugesund vant Radio 102 fram da departementet konkluderte med at vinneren Radio Haugaland ikke oppfylte minstekravet for økonomi.

Powered by Labrador CMS