Subjekts sjefredaktør Danby Choi opplyser at de så langt ikke har mottatt noe søksmål.

Truer Subjekt med søksmål

– Vi tar det med knusende ro, sier sjefredaktør Danby Choi. 

Publisert Sist oppdatert

IT-gründer og Twitter-debattant, Sirar Salih, truet i forrige uke med søksmål mot nettavisen Subjekt. Bakgrunnen var en leder med tittelen «Ufyselig oppførsel har godt av å møte motstand»

I lederen skriver Subjekt blant annet at Salih har omtalt meningsmotstandere som «pedo» og «retard», og at han også har lagt ut et bilde fra pride på Twitter, og spurt: 

«Hvorfor ønsker disse ekle folka å fortelle verden om sin seksualitet?» 

– Ingen kommentar

Salihs engasjement på Twitter har resultert i at noen av hans meningsmotstandere har startet en nettkampanje der de gir selskapet hans, Wintry Tech, lave rangeringer på Google - noe Subjekt også omtaler i lederen.  

Kort tid etter Subjekts publiserte sin tekst, la Salih ut en video på Twitter der han sier:  

– Et tilsvar til Mikkel Ihle Tande og Danby Choi, som jobber i den norske avisen Subjekt: Deres usanne sverting av meg tidligere i dag i avisen deres vil få juridiske konsekvenser. Så vær forberedt.

Når Journalisten spør Salih om han faktisk vil gå til søksmål mot Subjekt, svarer han: 

– Det har jeg ingen kommentar til. 

– Knusende ro

Sjefredaktør i Subjekt, Danby Choi, sier til Journalisten at lederen de publiserte var nyansert, og at den også var kritisk til Salihs meningsmotstandere og nettkampanjen. 

– Sirar Salih går selv hardt ut i debatten, og da må han tåle å stå i debatt. Han fremstår litt hårsår når han truer alt og alle med rettssak.  

På spørsmål om han tror trusselen om søksmål er reell, svarer Choi: 

– Han har truet flere av dem han krangler med på Twitter med søksmål via en advokat.

Men Subjekt har ikke fått høre noe ennå, fortsetter Choi. 

– Så vi har fått en trussel om at vi kommer til å få en trussel om at det kan komme et søksmål. Vi tar dette med knusende ro, avslutter han. 

Powered by Labrador CMS