NRKs FleRe stipendiater i år: Annenth Vijayaindra, Fathia Mahmoud Farah, Asli Altunøz, Agr Soni, Ajla Delic og Navninder Singh Mann.

Dette er NRKs FleRe-stipendiater i 2023

Seks flerkulturelle talenter blant 290 søkere er valgt ut.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Med rekordmange søkere i år, ble utvelgelsesprosessen for det nye FleRe-kullet tøffere enn noen gang, forteller leder for FleRe-programmet i NRK, Iram Ansari, i en pressemelding. 

– Det har aldri vært lett å velge blant mange kvalifiserte og flinke søkere til FleRe-programmet, men med så mange som 290 i søknadsbunken ble det ekstra vanskelig i år. 

Nå er seks talenter med varierte og forskjellige bakgrunner og fagkompetanser valgt ut til årets kull. 

– I årets kull finner vi alt fra lærere til noen som nylig fullførte videregående skole, sier hun.

Alle seks er på plass i NRK fra august i høst og er med dette kull nummer 19 i rekka av stipendiater som deltar i NRKs talentprogram for de med flerkulturell kompetanse.

Her er årets FleRe-kull i NRK:

Annenth Vijayaindra

Vijayaindra deltok i fjor i produksjonen av P3Sommer, noe som førte til at han tok perm fra en master i industriell økonomi på Kungliga tekniska högskolan i Stockholm for å utforske radio og journalistikk videre.

Han har tamilsk bakgrunn med familie fra Sri Lanka og kan snakke tamilsk, Skavlan-svensk og litt spansk. Han skal ha praksis i Studio 2 i NRK Kultur.

– Jeg håper FleRe kan gi meg mer faglig tyngde og at jeg lærer meg å begrunne mine tanker og meninger med noe faktisk, og ikke bare magefølelse. Jeg tror også programmet vil hjelpe meg å tydeliggjøre hva mine styrker og svakheter er, jeg håper jeg får den veiledningen jeg trenger for å kunne utvikle meg mest mulig. 

– Som en ung flerkulturell person i Norge tror jeg at jeg kan se vinklinger som kan treffe flest mulig. Oppveksten min har gjort meg til en klassisk code svitsjer, en slags sørasiatisk Hannah Montana. Jeg har vokst opp litt utenfor byen, hvor jeg var en av få med minoritetsbakgrunn, men samtidig hatt veldig sterk tilhørighet i det tamilske miljøet. Jeg føler jeg kan relatere og knytte bånd med en bonde på lik linje som med en bygutt.

Fathia Mahmoud Farah

Farah er utdannet lektor og har master i pedagogikk med fordypning i norsk der hun skrev om frafall på videregående skole hos gutter med minoritetsbakgrunn. Hun har vært lærer både i grunnskole og videregående skole og har de siste årene jobbet som kontaktlærer på Rykkinn skole i Bærum.

Hun er oppvokst på Ål i Hallingdal, med familiebakgrunn fra Djibouti.

Farah snakker somali og noe arabisk, i tillegg til norsk og engelsk. Som lektor i norsk er hun også nynorskforkjemper. Farah skal ha praksis i Dagsnytt 18 og Debatten i NRK Nyheter.

– Jeg er over gjennomsnittet interessert i nyheter og politikk, så jeg er glad for å fordype meg i noe som er en interesse. Jeg gleder meg til å lære av dyktige mennesker fra nyhetsbransjen, og være med på å dekke nyheter. På sikt håper jeg på å fortsette med journalistikk og nyhetsdekning. Den flerkulturelle bakgrunnen min håper jeg kan brukes til gjøre NRK enda mer tilgjengelig for hele befolkningen og jeg håper og tror jeg blir en god bidragsyter med vide perspektiver.

Asli Altunøz

Altunøz har en bachelorgrad i Kultur og kommunikasjon med fordypning i medievitenskap, fra Universitetet i Oslo. Hun har blant annet jobbet som markedsansvarlig i forlaget Pullman Publishing, og deltid som teatervert hos Dramatikkens Hus. Hun kommer rett til FleRe-programmet fra et sommervikariat som debattansvarlig i Dagsavisen.

Hun har tyrkisk familiebakgrunn med besteforeldre som kom fra Tyrkia til Norge på 80-tallet, og har en fot innenfor både norsk og tyrkisk kultur, språk, og tradisjoner. Altunøz skal ha praksis i Lindmo i NRK Underholdning.

– Jeg har søkt meg til programmet i tre år på rad, så nå er jeg veldig glad for at det endelig ble min tur! Jeg håper å bli en mer trygg og selvstendig journalist og innholdsprodusent, og å finne min plass i mediebransjen. Jeg tenker å bruke min flerkulturelle kompetanse til å nyansere og berike historier som blir fortalt, slik at et viktig publikumssegment ikke blir fremmedgjort.

Agr Soni

Soni er nettopp ferdig med tre år på Medier- og kommunikasjonslinja på Elvebakken videregående skole i Oslo.

Han har indisk bakgrunn og bodde de første åtte årene av sitt liv i India, før familien flyttet til Bahrain de neste fire årene før de kom til Norge. Morsmålet hans er hindi og engelsk. Soni skal ha praksis i NRK Nyheter Ung.

– Jeg tenker at å ha flerkulturell kompetanse er veldig viktig når det kommer til perspektiv og refleksjoner, og at jeg får mulighet til å reflektere meningen til en del av befolkning som kanskje ikke har den samme type representasjonen som den gjennomsnittlige nordmann. Det å kunne forstå flere språk er også en god fordel når man vil representere forskjellige bakgrunner.

Ajla Delic

Delic har en master i pedagogikk med fordypning i psykologi og rådgivning og har jobbet jeg i utdanningsetaten som pedagogisk-psykologisk rådgiver i Utdanningsetaten. Hun har også journalisterfaring fra studentmagasin.

Hun er født i Kosovo med bosnisk familiebakgrunn og kan snakke bosnisk, serbisk og kroatisk, og litt albansk. Delic skal praksis i Ekko i NRK Dokumentar og samfunn.

– Jeg tenker at min flerkulturelle kompetanse har gitt meg tilgang til mennesker og miljøer som jeg ikke ville hatt ellers. Det har også gitt meg mye kunnskap om egen bakgrunn. Jeg tror dette gjør at jeg har et større lager å plukke ideer og vinklinger fra, for eksempel i historiefortelling. Jeg håper å være med på å kunne lage godt innhold, få journalistisk kompetanse, lære mye om presseetikk, og prosessene bak dette.

Navninder Singh Mann

Singh Mann har studert samfunnsfag, religion og barnevernspedagogikk og jobbet som pedagogisk medarbeider på en barneskole med barn med tilrettelagt undervisning. Det siste året har han jobbet som lærer på ungdomstrinn på en spesialskole i Oslo for ungdom med sosiale og emosjonelle tilknytningsvansker

Han er født og oppvokst i Norge, med foreldre fra India og snakker punjabi, i tillegg til norsk og engelsk. Singh Mann skal ha praksis i NRK P3.

– Jeg tror at min tilhørighet i både norsk og indisk kultur gir meg et fortrinn som brobygger mellom ulike kulturer og har ført til at jeg er flink til å se en sak fra ulike sider. Jeg ser på FleRe-programmet som en unik sjanse til å få inn flere stemmer fra ulike kulturer som gjør at man får større forståelse hverandre og minsker fremmedfrykt. 

– Det å jobbe i mediebransjen har alltid vært en liten drøm for min del, men noe jeg ikke har turt å satse på. Gjennom FleRe-programmet føler jeg at jeg får realisert denne drømmen på den mest optimale måten.

Powered by Labrador CMS